dimarts, 5 de febrer del 2008

Debat Pressupost 2008 de Sils

Debat :

Albert Miralles diu que en la última reunió de novembre va demanar que es consultés el dia i hora de convocatòria del Ple. I va trucar demanant els temes que es convocaven, i se li va dir que no se sabia. Es queixa de la manca de voluntat de donar informació i temps per decidir un tema tant important com el pressupost. Pregunta el procediment que cal seguir a l’hora de presentar esmenes al pressupost, que cal votar abans, si aquestes o la globalitat del pressupost.

El Secretari explica que les esmenes es poden presentar conjuntes o individualment.

Albert Miralles presenta una esmenta puntual a la partida corresponent als ingressos per llicències d’obres, considerant que és excessiva la quantitat de 600.000 euros consignada i que comporta un risc i és agosarada d’acord amb les previsions del mercat immobiliari i que afectaria directament a la despesa ordinària programada, proposant que es rebaixi aquesta quantitat a 300.000 euros.

Ma. Josep López vol fer constar que a ells també se’ls ha convocat amb poc temps. Considera que es podria prorrogar el pressupost de l’any passat i que si no s’aprova avui, el pressupost es podria aprovar en un ple dintre d’1 o 2 mesos. No poden donar confiança a aquest pressupost perquè tenen molts de dubtes i volen treballar-lo més, i els sembla que el mateix equip de govern també té dubtes, per la qualcosa votaran en contra.

L’Alcalde informa que a partir del 15 de novembre les taxes es van aprovar i a partir d’aquí van poder començar a estudiar el pressupost, per això el temps és el que és.

Francisco Anoro pregunta si hi ha la possibilitat de deixar el pressupost a sobre la taula. Pregunta per quin concepte s’han realitzat rebaixes a les partides del pressupost. Si preveuen gastar menys diners.

L’Alcalde entén que no seria apropiat paralitzar l’aprovació del pressupost, deixant-lo sobre la taula i que la rebaixa de les partides del pressupost son per contenir la despesa.

Francisco Anoro pregunta perquè passa de 181.000 a 215.000 euros la partida de festes d’entitats.

Carles Taberner contesta en què es preveu fer la despesa.

Andreu Arredondo manifesta l’ampliació de varies partides: Sevillanes, AMPA, ADF, etc..

Albert Miralles diu que en la Comissió va votar en contra, pensen que és una xifra excessivament optimista; que està presentada la construcció d’una obra faraònica que costarà milions d’euros i comportarà la retallada d’altres partides; s’hauria d’haver discutit en el pressupost el Centre de Dia, l’increment de l’assistència social no li consta en el pressupost, no ha vist cap partida que garanteixi la gratuïtat dels llibres de text, no sap res de la recepció gradual de les urbanitzacions. Mantenen la seva proposta de no acceptar el pressupost que es debat.

Andreu Arredondo explica que l’atenció de l’assistent social depèn del Consell Comarcal de la Selva i està compartida amb els municipis del voltant i té garantida la seva assignació econòmica.

Albert Miralles pregunta per la recepció gradual de les urbanitzacions, i si en el pressupost hi ha alguna consignació per pagar l’enllumenat i clavegueram de les urbanitzacions.

L’Alcalde contesta que la subvenció que se’ls atorga és per pagar aquestes despeses i es proporcional als residents de cada urbanització i ells s’ho distribueixen. A més està contemplat un ajut per neteja de les urbanitzacions.

Albert Miralles troba a faltar una dotació suficient per permetre una negociació col·lectiva amb bones condicions dels treballadors de l’Ajuntament.

Votació :

Cada grup argumenta el seu vot en el sentit en què posteriorment votaran.

El grup municipal de CiU, va manifestar que “el seu vot seria d’abstenció per aplicar-hi un cert sentit comú i responsabilitat, per tal de que l’equip de govern pugui aprovar el seu pressupost. Aclarint-li tot seguit a l’alcalde “que es posi les piles“ i cerqui un altra manera de fer les coses, perquè no sempre estarem disposats, ni podrem adoptar aquesta decisió.”

Quatre vots a favor d’IdS-PM, quatre en contra d’AMS-AM i ICV-EUiA-EPM i tres abstencions de CiU.

Resta aprovat el pressupost per l’exercici 2008 amb el vot de qualitat de l’Alcalde.


Font: Acta del Ple del dia 19/12/2007 publicada ahir al web municipal

Més informació sobre el pressupost a La Veu de Sils

1 comentari:

Anònim ha dit...

Respecto a quien pagara los buses escolares lo más normal es que los pague el Ayuntamiento, si se quieren gastar 1.700.000€ en la obra faraonica, en frente de la estación de sils, obra in necesaria, que se preocupen, más del transporte de nuestros, niños/as de la residencia municipal para nuestros ancianos y el que todas las personas que viven en los nucleos puedan tener un transporte publico, para que puedan disfrutar, de nuestro pueblo, como los del pueblo, puedan disfrutar, de las urbanizaciones y menos protagonismo, en hacer obras para luego, publicarlo en el cuaderno de Sils. Libros de texto gratis para nuestros niños/as, como se puede autofinanciar el transporte publico, pues cón publicidad, lo unico que hace falta, es tener ganas de hacerlo.

2/05/2008