dimecres, 18 de març del 2009

"El record del franquisme", "Saura, Huguet, Rector dimissió"...Prou violència institucional contra els i les estudiants !!!


Els Mossos rematen la jornada amb més càrregues policials en una altra mobilització d'estudiants
Estudiants i periodistes tornen a ser esbatussats en la mobilització d'aquest vespre contra el desallotjament i les esbatussades d'aquest matí. Interior defensa l'operació policial contra els estudiants tancats a la UB

Els antiavalots han impedit l'accés dels manifestants a la plaça Sant Jaume a cops de porra.
Diversos participants en la protesta i més periodistes resulten ferits. Interior defensa l'actuació dels agents. Queden en llibertat amb càrrecs els sis detinguts en el desallotjament de la UB, imputats d'atemptat a l'autoritat
Més : Avui.cat



Els estudiants denuncien el desallotjament i demanen la dimissió del rector de la UB


EUROPA PRESSBARCELONA
L'Assemblea de Personal Docent i Investigador (PDI) i Personal d'Administració i Serveis (PAS) de les universitats catalanes ha rebutjat el desallotjament aquest matí d'una cinquantena d'estudiants que ocupaven el vestíbul de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) des del novembre en contra del Pla de Bolonya.


En un manifest, aquest col·lectiu critica la "violenta càrrega policial" que els Mossos d'Esquadra han fet després del desallotjament i la considera un pas més "en l'escalada de repressió i criminalització contra el moviment estudiantil". El que ha passat avui "demostra la incapacitat de les autoritats acadèmiques i de l'equip del rectorat de la UB --que va arribar al govern gràcies als vots dels estudiants-- per trobar solucions consensuades basades en el diàleg i la comunicació".


El record del franquisme


El catedràtic d'Antropologia Manuel Delgado s'ha mostrat indignat i ha dit que és "difícil estar a favor" de la manera com s'ha produït el desallotjament, pel "simbolisme", l'"estètica" i "la posada en escena", que recorden l'època franquista. Delgado ha subratllat que els tancats no eren els més "radicals" entre els estudiants, i que "sembla" que les autoritats "no els perdonin" que hagin portat a terme la seva protesta de forma pacífica fins avui. "Al rector li costarà molt explicar aquest espectacle", ha lamentat.



.