dilluns, 23 de març del 2009

Sils: No anem bé.

IDS-PM (PSC) es va presentar a Sils amb la promesa del canvi. Amb el compromís d'escoltar a les persones, al poble. De posar en marxa processos de participació i consulta ciutadana per als grans assumptes locals. Amb un programa electoral de progrés. Des d'aquell ja llunyà 27 de Maig del 2007, dia de les eleciones municipals, el temps passat ha posat les coses al seu lloc. El canvi no ha arribat a Sils.

No hi va haver acord de tripartit d'esquerres, amb l'excusa de que AMS no volia compartir govern amb el nostre grup, amb ICV-EUiA-EPM. No hagués estat impossible, ja que els programes electorals eren força semblants. No es va voler aprofitar aquesta possibilitat. Es va inaugurar un govern de IDS-PM (PSC) en minoria, amb una majoria a l'oposició: CiU, AMS, i ICV-EUiA-EPM. Algú va pensar que aquest govern en minoría sería sostenible? Que les diferències polítiques entre els partits de l'oposició eren tan grans que mai no es posarien d'acord? L'actitut de CiU durant molt de temps sembla donar-li la raó.

El govern IDS-PM (PSC) ha preferit un projecte faraònic en els terrenys de Renfe abans que un centre de dia per la gent gran.
No es va voler mullar amb el CRAE, i ara ja és a Sils, i no gràcies a IDS-PM (PSC) precisament.

IDS-PM (PSC) ha estat en contra de la gratuïtat del transport escolar, quan la reducció de la subvenció de la Generalitat va deixar de de garantir-la. A Sils s'ha mantingut la gratuïtat gràcies al vot favorable de tota l'oposició a la proposta del nostre grup.

Amb la gestió de IDS-PM (PSC) es va reduir el nombre d'inscrits a la Llar d `Infants de Sils a la meitat de la seva capacitat, de 43 places a vint. Ha acomiadat a dues educadores. I el proper curs s'ha de posar en marxa el nou centre amb 80 places. La unió de l'oposició esta permetent remuntar la situació.

IDS-PM (PSC) no ha volgut escoltar a tot el veïnat de l'església, que li proposen no realitzar la ronda planejada al POUM per terrenys confrontants amb la zona de reserva dels Estanys de Sils.

IDS-PM (PSC) ha evitat el diàleg, el compromís, amb les persones més directament afectades pel nyap urbanístic del supermercat de Can Cabirol. Ha posat a l'ajuntament al servei dels promotors del supermercat i en contra del poble. IDS-PM (PSC) ha menyspreat al veïnat de Can Cabirol amb la defensa del nyap urbanístic del supermercat CONSUM fins a limits aberrants, com la publicació del bàn demanant personal, posant a l'ajuntament de Sils al servei d'una empresa privada.

IDS-PM (PSC) va maniobrar en Vallcanera perquè els parcel•listes paguessin les obres abans de la recepció municipal de la urbanització. El canvi de Junta i l'actitut dels parcel•listes ha estat determinant per què s'hagi fet la recepció abans que les obres. Des de la recepció municipal Vallcanera està abandonada, sense neteja, sense arreglar els sots dels carrers, sense desaigües que evitin que els carrers siguin piscines quan plou.

IDS-PM (PSC) va presentar uns pressupostos municipals pel 2009 tan impresentables que va aconseguir que tota l'oposició els votes en contra i els tombes. Pressupostos sense un sol euro d'inversió per Vallcanera, sense recursos econòmics al servei de polítiques socials davant la crisi.

Com hem procurat fer fins ara, el nostre grup estarà obert a buscar alternatives, a mullar-se, a donar la cara, amb les persones, amb els col lectius, amb les entitats, amb els altres grups polítics, per al bé de la nostra comunitat, de la nostra gent. El compromís del nostre grup és que per a nosaltres serà prioritari donar respostes als problemes de la ciutadanía.

Des de la nostra posició d'esquerres, sense renunciar al que som, buscarem el compromís amb tothom, perquè volem que a Sils avancin les polítiques socials, l'atenció a les persones, l`atenció a cadascun dels veïnats de Sils, els antics i els nous, i la informació i la participació de la ciutadania en la vida municipal.

Albert Miralles Güell i Cristina Simó Alcaraz, grup municipal ICV-EUiA-EPM de Sils.
Febrer 2009.

Font: La veu de Sils
.