dijous, 26 de març del 2009

ICV de Sils vol recórrer la nova llicència del Nyap i AMS, possiblement, s'apuntarà


Fonts consultades pel bloc informen que el grup municipal d'ICV posarà tots els mitjans al seu abast, amb recursos del propi grup municipal contra la darrera acció pro-Nyap de l'alcalde Nogué. Les mateixes apunten que el grup d'ICV podria portar aquesta aprovació als tribunals després de l'esperpèntic acord de data 16 de març en Junta de Govern Local que ha estat conegut després de la publicació realitzada des del bloc Sils, com més serem...


L'ajuntament -amb IDS en solitari- ha deixat sense efecte les llicències atorgades mesos abans i que es troben en diferents instàncies judicials i administratives, abans de veure com eren anul.lades, entre altres pels jutjats del procediment contenciós admnistratiu de Girona que ja coneix de l'assumpte.


AMS, apunten les mateixes fonts, estudiarà fer un front comú, atès que entenen que amb aquesta maniobra, l'ajuntament vol obligar als veïns i veïnes afectades a presentar un nou recurs sota l'argumnet que un cop deixada sense efecte les llicències anteriors, es tractaria d'un expedient administratiu diferent, qüestió que ni AMS ni ICV pensen tolerar e tractar-se del mateix nyap urbanístic tant controvertit i polémic.


L'alcalde ha vingut mantenint i de manera pública les llicències, ara deixades sense efecte, en del tot legals i que els veïns o tenien raó. La manca de publicació de les actes de les Juntes de govern local des del 2009 al nyap-web municipal, ja feia sospitar la voluntat de manca de transparència sobre les decisions urbanístiques i d'adjudicacions a prendre, atès que també es troba recorreguda l'adjudicació del Bar del Centre Cívic de Sils.


Altres fonts apunten directament al secretari i a l'arquitecte muncipal com els autors intel.lectuals del que ja es coneix com la jugada del Nyap. "Ells apunten i els polítics disparen" afirmen. En aquest sentit convé recordar que el secretari municipal de Sils es va negar a explicar i fer constar en acta la seva opinió tècnica sobre les llicències ara anul.dades en un intent e fer creure que se'l volia implicar en un debat polític. Pel contrari no va tenir cap incovenient en afirmar en un altre ple que no està regulat l'article que obliga als membres de la Junta de govern Local, de la que ell mateix forma part a fer públics els seus béns patrimonials.


Tot i que regidor Antonio Tello ha volgut deixar al marge als tècnics de l'assumpte la realitat s'imposa i des del seu grup reclamen arribar fins al fons sense que hagin de pagar un cop més els veïns en la coneguda com la judada del Nyap.