dijous, 19 de març del 2009

"Mossos, torturadors"


Milers d'estudiants s'han manifestat pel centre de Barcelona contra el pla Bolonya i contra l'actuació dels Mossos d'Esquadra, fet que ha provocat situacions de tensió entre el cos policial i els joves, malgrat que finalment la sang no ha arribat al riu. Aquest estudiant han desfilat darrera dels mestres, que al seu torn protestaven contra la nova llei d'Educació.

Els manifestants han començat per 'envair' la Gran Via i tallar el trànsit durant una hora a l'alçada de Plaça Universitat. Posteriorment, han desfilat pel carrer Pelai, sota els crits de "mossos torturadors", "la policia tortura i assassina", "fora mossos de la universitat" o "Llibertat d'expressió, policia no!". Un cop han arribat a les Rambles -davant les mirades dels turistes-, s'han trobat un cordó policial que evitava que poguessin baixar per la cèntric carrer barceloní.

Els estudiants s'han anat aproximant fins a l'alçada del cordó policial, fins a plantar-se cara a cara enfront dels agents antidisturbis. S'han succeït les provocacions i tot semblava indicar que es repetirien els fets de dimecres, quan les carregues policials van provocar diversos ferits. No ha estat així i finalment, tant els Mossos com els estudiants, han optat per 'trencar files'.

Font: e-noticies.cat

.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mossos d´esquadra també anomenada policia colonial o policia autonòmica espanyola. sort en tenim que els Mossos ja no tiren gasos lacrimògens, ni van a cavall ni amb mànegues d´aiga ultra-propulsada. Sort en tenim! LA LLUITA CONTINUA!

Anònim ha dit...

això que deia que els mossos (policia colonial) no tiraven gasos lacrimògens ni pilotes de goma, ho deia per la policia espanyola, policia ja desapreguda. la policia espanyola no era una policia colonial era una forá d´ocupació.La lluita contibua!

Anònim ha dit...

on diu forá volia dir FORÇA DÓCUPACIÓ a la policia espanyola-la resta d´errades orto-sintàctiques se comprenen amb un poc désforç jujujuju a reveure