dimecres, 25 de març del 2009

Els i les estudiants apleguen 120 informes mèdics per denunciar els antiavalots dels Mossos


El departament d'Interior s'haurà d'enfrontar a una denúncia contra els Mossos d'Esquadra que presentaran uns 200 dels manifestants que van participar en les protestes de dimecres de la setmana passada i que asseguren que en van sortir ferits pels cops dels antiavalots.
Segons ha anunciat aquest dimarts l'advocat de la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE), Jaume Asens, ja ha recollit 120 informes mèdics de molts afectats, i calcula que en reunirà una vuitantena més. Un cop aplegada la documentació, Asens plantejarà una demanda que, probablement, presentarà per la via administrativa. "Hi ha poques possibilitats que pugui prosperar per la via penal, perquè els agents continuen sense anar identificats amb el seu número de placa visible, tot i que Interior ja ha aprovat la norma", admet Asens.
Per aquesta raó, el que es planteja el lletrat és una reclamació patrimonial per mal funcionament de l'administració, ja que consideren que els agents es van excedir en les càrregues. Es presentaria davant de la mateixa conselleria i, en cas que fos rebutjada, s'acudiria al jutjat contenciós administratiu. Recentment, Asens va guanyar un procediment d'aquest tipus contra la Policia Nacional espanyola per una càrrega a Barcelona en què un manifestant massatgista de professió va acabar amb una mà trencada. Va ser indemnitzat amb més de 6.000 euros per ordre de L'Audiència Nacional


Font: Avui.cat
.