dilluns, 6 de juny del 2016

Les empreses volen lluny a l'Ajuntament de Sils.

La "Taula industrial de Sils" fracassa per la desconfiança absoluta en l'Ajuntament després de la sentència del NYAP, el canvi de AJ Ruz per Nora i el fracàs econòmic dels pisos de davant de l'Ajuntament

Les empreses volen mantenir-se lluny de les relacions que vagin més enllà dels tràmits administratius obligats amb l'Ajuntament i defugen el tracte directe amb el govern i tècnics de Sils.

Es constata que la gent de la feina vol l'alcalde, l'equip de govern i als tècnics municipals, lluny. Ben lluny.







Mals temps a Sils per a la iniciativa empresarial, després de la sentència del Nyap, la compra de la Biblioteca provisional i el conflicte municipal amb AJ Ruz: Les


empreses defugen el tracte amb l'Ajuntament per manca de seguretat jurídica. Tres factors influeixen en aquesta realitat que dia a dia constata l'equip de govern:
 
El primer i més recent ha estat la sentència del Nyap que ha confirmat que l'Ajuntament no controla bé la legalitat de les llicències urbanístiques que atorga i que els tribunals han declarat nul·les. Les noves maniobres de l'Ajuntament per evitar l'enderrocament, lluny d'asserenar als empresaris generen més inseguretat, i atura altres inversions en el sector que haurien generat nous llocs de treballs al municipi.

El segon, en ordre descendent cronològic, el reiterat i abusiu conflicte que l'Ajuntament de manera sostinguda manté públicament amb l'empresa AJ Ruz. Aquesta batalla municipal contra una empresa privada afavoreix que els empresaris comarcals vulguin mantenir un tracte llunyà amb tècnics i polítics municipals.

El tercer element, més llunyà en temps, però econòmicament més important, ha estat la inviabilitat econòmica de la promoció dels pisos de l'Ajuntament, que tot i els notables avantatges municipals, maniobrant per tal que fossin gairebé l'única disponible al mercat, el seu excés d'oferta i l'esclat de la bombolla immobiliària, no van impedir que els pisos acabessin en mans dels bancs.

El petit comerç tampoc vol gaires relacions amb l'Ajuntament i la nova ACES tampoc arrenca. En aquest sentit la iniciativa de la Taula industrial de Sils s'ha mostrat abocada al fracàs, tot i la insistència estèril del regidor.

Parafrasejant al nostre alcalde al darrer ple ordinari podem assegurar que la gent de la feina volen al Nogué a l'equip de govern i al tècnics municipals, malauradament, lluny. Força lluny.

Tot això amb un Sils amb una alta xifra de persones aturades i un regidor amb discurs optimista, llarg i reiteratiu però buit de fets i continguts: