diumenge, 25 de maig del 2008

El debat del ple del 10 d'abril

Debat :

Alberto Miralles: manifesta que una vegada més han trobat a faltar la voluntat de diàleg de l’equip de govern en un tema tant important com la modificació pressupostària; més enllà de lo mínim reglamentàriament establert, és a dir, la informació que se’ls ha facilitat en la comissió informativa es queixen de la manca de sensibilitat social del govern, cosa que ja ha quedat reflectida en els pressupostos. També va succeir amb el PUOSC, i quan es va rebutjar la proposta de creació del Centre de Dia, pel tema del CRAE, en el tema del transport escolar, essent una càrrega important per les famílies, que depèn de com es resolgui aquest assumpte, més de 300 nens a Sils es poden trobar que haurien d’abonar més de 290 euros per nen. Manifesta que algun Ajuntament del voltant ja ha manifestat la seva voluntat de col·laborar en 50€. Reitera que troba a faltar assumptes de caire social com llibres de text, assistència social, etc. Per tots aquests motius, no veuen favorable la proposta presentada pel grup de govern.

Ma. Josep López: pel que fa al procediment també està d’acord amb l’esmentat pels regidors d’ICV-EUiA-EPM. Creu que un govern amb minoria simple hauria de negociar amb anterioritat a les comissions informatives una modificació pressupostària, atès que volen discutir i participar en les diferents partides. Reconeix que en la proposta hi ha una partida de 4.000 € per assistència social i que el regidor l’ha informat, però és una quantitat molt minsa, que contrasta amb els 60.000€ en maquinària. També se’ls ha informat de la partida pressupostària del conveni de l’UdG, però han trobat a faltar que s’hagués discutit o negociat si aquesta assignació econòmica s’hauria de fer a càrrec del romanent o mitjançant altres mecanismes. També troben a faltar partida pel transport escolar i assumptes com la implantació de la llei de dependència. Per això, el grup d’AMS-AM votaran en contra, perquè la modificació pressupostària hauria d’estar més consensuada.

Margarita Roca: recorda que en l’aprovació del pressupost el grup de CiU es va abstenir per tal de donar un marge de confiança al grup de govern, però amb la clara advertència que es requeria més informació i diàleg. Molt possiblement les partides que s’han contemplat en aquesta modificació pressupostària son necessàries i cal la seva aprovació, perquè son obres començades que el contractista vol cobrar, però volen saber en què consisteixen algunes partides, com la liquidació del Centre Cívic o l’assumpte d’adquisició de vehicles. Pregunta si s’ha elaborat un informe de rendibilitat tal i com es diu, ja que en principi semblava ser que era més adequat externalitzar serveis, que no executar-los directament des de la Corporació.

L’Alcalde: en aquesta modificació pressupostària hi ha un increment del 50% en assistència social, abans es prestava el servei 2 dies i ara 3.

Andreu Arredondo: diu que aquesta assignació es troba dins d’una consignació més àmplia, dins de la planificació feta pel Consell Comarcal de la Selva.

Ma. Josep López: precisament aquesta és la única partida que estarien totalment d’acord, però creu que amb una modificació pressupostària de 260.000€, cal tenir una majoria àmplia i cal consensuar prèviament la proposta.
Francisco Anoro: reiteren que com ja van posar de manifest en el pressupost amb la seva abstenció es requereix un diàleg, que se’ls tingui en compte i se’n pugui parlar de les diferents partides. Que possiblement amb molts punts estiguin d’acord, però cal que es faci aquest gest, ja que per aprovar les propostes necessiten el recolzament dels altres grups. Per aquest motiu, creuen que el més convenient seria parlar-ne i deixar l’assumpte a sobre la taula.

L’Alcalde: reconeix que han fallat i que ho tenien d’haver explicat abans i que accepten la crítica, però també diu que en la majoria de les partides son d’obligada consignació, ja que venen de compromisos adquirits com el Centre Cívic, pisos per joves, etc.

Francisco Anoro: pregunta què costa donar les explicacions pertinents.

L’Alcalde: reitera que efectivament podia haver estat més sensible al respecte però es tracta de partides més puntuals. En tota obra hi ha d’haver una liquidació i el contractista ha de cobrar.

Davant d’aquest plantejament l’Alcalde recull el suggeriment del Sr. Anoro de deixar
l’assumpte a sobre la taula.
Votació :
Per unanimitat de tots els membres s’acorda deixar aquest assumpte a sobre la
taula.
- - - - - - - - - - - - - - -

Font: Acta del Ple del 10 d'abril de 2008

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que els comunistes, perdó el matrimini d'ICV tal i com van manifestar publicament, per donar exemple, i només perqué ho fer públic, els altres regidors no. Compleixin la seva paraula, i totes les compensacions que han cobrat entre els dos per exercir de regidors més de 10.000 € les retornin al poble per pagar el bus escolar.

MIRALLES I SRA. VOSALTRES CRITEQUEU ELS SOUS POLÍTICS. VOSALTRES FEU UN PAMPLETÓ DIENT QUE ELS TENIU A DISPOSICÓ DEL POBLE, VOSALTRES DIEU QUE NO HI HA DINERS PEL BUS ESCOLAR. DONCS PER PARLAR, ARA DONEU EXEMPLE, NO CRITEQUEU, TORNEU ELS DINERS (HAY ELS VESTIDETS, ELS MOBLES...) I PAGUEU EL BUS!

VINGA A GUANYAR VOTS. ARA SI US PLAU, COM QUE US ELS HEU GASTAT SI HO FEU, COM QUE VAU DIR QUE ESTAVEN EN UN COMPTE CORRENT DEL PARTIT, EXPOSEU TOTS ELS MOVIMENTS.

SINO SE US DEMANARA PER ESCRIT. HI ES PUBLICARÀ TOT, TOT, TOT.

AQUI TOTHOM JUGA NET. PAREU D'ENGANYAR.

LNC ha dit...

A mi m'agrada que dieuen veritats grans, CiU i ICV i AMS farien el millor govern de Sils

Anònim ha dit...

No t'enteres primer anònim, ja van voler renunciar al sou tant ells dos com AMS però el Nogué els va dir que legalment no podien.

Ànims albert i cristina, ho feu molt bé pel poble, per això es piquen els propietaris de terrenys que sempre han manat a Sils i han tingut en l'enganxina el seu braç executor.

Anònim ha dit...

ANONIM, ETS UN MASCLISTA PERQUÈ NO HI HA SENYORA DE, SINO REGIDOR I REGIDORA.I JO PERSONALMENT CREC QUE TOT I QUE ELS DINERS VAN PEL GRUP. S'ELS MEREIXEN PEL CURRO I LA DEDICACIÓ QUE PORTEN CADASCUN D'ELLS.
PERQUÈ HAURIEM DE PARLAR DE L'ALCALDE DEL QUE COBRA SIGUENT EL MAJOR TERRATINENT DEL POBLE I A SOBRE NO TENINT DEDICACIÓ EXCLUSIVA AMB UN GOVERN EN MINORIA. ÉS UNA VERGONYA!.

Anònim ha dit...

MIREU QUE VAN DIR ELLS. QUE AGAFIN ELS DINERS I PAGUIN COSES. NO CRITIQUIN PER CRITICAR. EL MATRIMONI TENIA UN PACTE ESTRANGULAR EL SEU NÚMERO 2 ORIGINAL, PERQUE LA REGIDORA OCUPES EL SEU LLOC. ELLS HAN FET FRAU ELECTORAL? I AMB ELS DINERS QUE NO CRITIQUIN I PAGUIN EL BUS ESCOLAR O LES OBRES DE VALLCANERA.


COMPROMÍS DEL REGIDOR I REGIDORA ICV-EUiA-EPM DE SILS VERS LES INDEMNITZACIONS PER ASSISTÈNCIA A LES REUNIONS DE L’AJUNTAMENT.

Volem fer públic el nostre compromís personal amb el grup d’ICV-EUiA-EPM de Sils.

Fa molts anys que tant l’un com l’altre varem optar per fer política activa, aquella política que pot canviar i millorar la vida de les persones, perquè nosaltres continuem creient que un altre món és possible, només cal voluntat per fer-ho.

És per aquesta raó que nosaltres no volem cap remuneració a canvi, però tampoc hem renunciat a les remuneracions com a regidor i regidora, perquè pensem que són necessàries per dotar-nos de recursos per què el nostre grup pugui continuar fent activitat política.

Quan varem acceptar els càrrecs tan un com l’altre ens varem comprometre amb el grup d’ICV-EUiA-EPM de Sils que les nostres remuneracions es destinarien només per cobrir les despeses que ens generi fer política.

Amb aquest motiu varem obrir una conte a nom del Grup ICV-EUiA-EPM de Sils, que és on s’ingressen tant les nostres remuneracions personals com les del nostre grup. I totes les entrades i sortides són justificades, estant a l’abast de qualsevol membre del nostre equip.

Albert Miralles Güell i Cristina Simó Alcaraz
Regidor i regidora d’ICV-EUiA-EPM a l’Ajuntament de Sils.