dimecres, 1 d’abril del 2009

En defensa de l' honorabilitat de les persones




En el darrer Ple de 17 de març, i més concretament, en l’apartat de precs i preguntes, el Sr. Gironès, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Riudarenes, va deixar anar, com aquell que no diu res, que el regidor del Govern, el senyor Josep Maria Morató, tenia el sou embargat. A partir d’aquí, no va voler saber ni escoltar les explicacions que podia fer-li l’afecta’t; el seu objectiu estava acomplert: llençar dubtes sobre la honorabilitat i bon nom del regidor en qüestió. La finalitat del senyor Gironès no era demanar explicacions, sinó tirar la pedra i amagar la mà, deixar que un cop esventat el tema els seus amics fessin la resta.

Proba d’això és la carta, sota qualsevol punt de vista inacceptable, que el Sr. Gelmà ha fet darrerament en el Diari de Girona. Aquesta carta suposa un clar exemple del tarannà i la confusió que pretén provocar el grup d’AIR-PSC a Riudarenes. D’un fet objectiu i reconegut, que és la petició d’embargament del sou municipal del senyor Morató per part d’un Jutjat de Mataró, qüestió que fins que es demostri el contrari pertany a la seva vida privada i no té res a veure amb les seves responsabilitats públiques, a la carta s’introdueix una afirmació totalment tendenciosa i malintencionada, que no és fidel a la realitat: “que tenim una guineu a la caixa”, expressió que insinua que aquesta persona pot ser un perill per l’Ajuntament, ja que es pot endur els diners, o sigui, sense saber com ni perquè, hem convertit el senyor Morató de simple particular que manté algun litigi judicial, amb lladre. I que sapiguem, defensar els teus drets davant dels tribunals no és sinònim de ser un pispa, ni molt menys sospitós de no ser de fiar.

Evidentment, el Sr. Gelmà és perfectament conscient d’aquest fet, però un cop feta la intromissió en la vida privada d’un altre, i un cop calumniades totes les infàmies que han volgut, sempre queda alguna cosa, que és el que busquen: desacreditar davant dels veïns de Riudarenes a aquells que ara tenim la responsabilitat de governar. No tenen cap importància els mitjans per aconseguir-ho, els és indiferent el mal que fan a les persones i el seu entorn familiar; la voluntat d’embrutar el bon nom de les persones ja s’ha aconseguit, ara només cal que el poble faci bullir l’olla. Pensen que, d’aquesta manera, recuperaran allò que han perdut tant merescudament.

Però he de dir que són massa barruers; tant és així que, en realitat, el sou del regidor Sr. Morató no ha estat embargat, ni ho estarà mai perquè legalment és inembargable, per tant, l’episodi tan turbulent, sospitós, irresponsable... a què es feia esment en realitat no existeix, ja que no hi ha embargament del seu sou. Es evident per tant que es tracte de un affaire estrictament privat, en què no tenien dret a posar-s’hi, i el que es mes important, no te res a veure amb la gestió municipal del regidor.

Arribat a aquest punt, ens hauríem de preguntar perquè, de un escrit demanant aquest embarg, que entra al registre Municipal el 14 de novembre de 2.008, no se’n fa ús fins el darrer Ple, celebrat el proppassat 17 de març. Sembla com si amb la consolidació de la gestió de l’actual equip de govern, en el Sr. Gironés, se li haguessin acabat els arguments polítics per criticar, havent de recorre de forma desesperada a aquestes qüestions tan desagradables.

Tornant a la insinuació evident del perill que aquesta persona, segons diuen, pot representar per la caixa del nostre Ajuntament, hauríem de recordar que els qui fan aquesta greu acusació, sense tenir cap constatació ni proba i que simplement tergiversen els fets, no són precisament els més indicats per fer-ho, ja que ells sí, i ha quedat plenament demostrat, que van treure diners de la caixa de tots de manera irregular.

Cal recordar l’àpat a la salut del poble de Riudarenes que aquests senyors varen fer el mateix dia de la moció de censura, que van pagar amb una targeta de crèdit de l’Ajuntament. Aquesta afirmació no és cap fal·làcia ni elucubració, ja que els mateixos interessats, entre ells el senyor Gironés i el senyor Gelmà, en fer-se públic aquest tema, es van veure obligats a restituir els diners a la caixa del consistori. Aquestes persones són les que, sense cap escrúpol, l’any 2007, es van “autoregalar”, a compte de la caixa de tots, un rellotge per cadascun, fins a un total d’11, al preu de 350 € la unitat (3.900 €)

I ja per acabar, vull reivindicar públicament el bon nom del regidor de Riudarenes, el senyor Morató, en qui tinc plena confiança per portar a bon terme totes les delegacions de govern que li han estat encomanades, i alhora, ha demostrat, fins al dia d’avui, un compromís i capacitat de treball encomiable, en el seu afany de contribuir a fer cada dia millor el futur del nostre poble.

Amb ell, i amb la resta d’equip de govern, que tinc l’honor d’encapçalar, i amb el suport de tots plegats, els veïns de Riudarenes, ben aviat deixarem enrere episodis com aquest, i podrem gaudir de la convivència cívica que la majoria anhelem.


Narcís Colomé i Jordà

Alcalde de Riudarenes