dimarts, 22 de setembre del 2009

AMS: "Ara ens cal un canvi"


Des del principi de la legislatura, i tal com expressa el nostre nom com a grup polític, ha estat prioritari per a nosaltres treballar per a l’acord. Només a partir d’aquest es podien establir canvis en el fons i en les formes de fer política municipal al nostre poble.

.


Després d’un llarg període de majories absolutes, amb un evident culte a la personalitat, centrat en la figura d’un alcalde que va governar durant més de dos decennis, calia preveure un canvi. Una major disparitat de forces polítiques representant una major diversitat d’opinions, a través de consensos per a arribar a acords, havien de ser capaces de pilotar aquest canvi, el qual ja s’havia expressat de manera fefaent en els resultats de les eleccions i en la presència d’electors nouvinguts que ampliaven la pluralitat. Però, vet aquí que l’equip de govern que es constituí, malgrat la seva condició de minoria majoritària, és absolutament incapaç de pactar amb ningú i pretén, a més a més, imposar criteris de majoria absoluta des de la seva posició minoritària. Aquesta constant, a la qual s’hi ha afegit una incapacitat absoluta per a transmetre la informació als grups polítics de l’oposició i a la població en general en temes cabdals, sumada a diversos afers amb resolucions molt controvertides, fan que pensem que el canvi que se’ns havia promès per part dels que ara governen no s’ha produït. I, no només no s’ha produït en aquests aspectes, sinó que hi ha hagut una manca important d’iniciativa en molts d’altres, malgrat el fet de voler penjar-se medalles que no els pertoquen. Aquesta actitud ens sembla que ha dut a l’equip de govern a un enrocament que l’impedeix ser autocrític i l’ha portat a algunes actuacions desmesurades que s’han pogut veure en els plens.




Tot això ens porta a reclamar, des d’aquestes línies, un canvi substancial en la política municipal, essent indispensable arribar a consensos entre diferents grups polítics per tal de redreçar la situació i entrar en un període on s’obri una porta a l’estabilitat, al pacte i a la millora de la informació, de manera que millorin la representativitat i la transparència polítiques. Ara ens cal un canvi!

.