dilluns, 15 d’agost del 2016

Els judicis perduts pel Martí Nogué (i la María José López Ruíz)

A més de la sentència que li ordena l'enderrocament del Nyap i la desestimació d'unes al·legacions administratives contra acord de la Generalitat sobre les seves parcel·les, a l'alcalde no li va prosperar una denúncia penal contra les pàgines facebook de Sils. 

Diego Lara i Jaume Vidal Ferrer , els perfils inventats per l'equip de govern per intentar embrutar la participativa xarxa social silenca no estan entre les persones que van ser estèrilment denunciades. A això dediquen les seves forces, la colla de l'alcalde.


La multa per part de l'Ajuntament a un ex-coordinador a l'ANC local, un altre precedent perillós sobre com castiga la participació política aquest alcalde i el seu equip.

Els denunciants desestimats: Nogué i López Ruiz.

No era un fet conegut, però el 29 de setembre de 2014, no va ser un bon dia pel periodisme ciutadà a Sils. L'alcalde Nogué, que llavors restava pendent de la sentència definitiva sobre el Nyap, es va presentar a la comissaria dels mossos d'esquadra de Santa Coloma de Farners per tal de denunciar les pàgines facebook més populars del municipi: Sils de la Selva, Sils de Veritat i Cercle Podem de Sils.

En la seva declaració, que feia "com a alcalde de Sils" i que podeu llegir íntegrament, l'alcalde temeràriament afirmava conèixer fins i tot qui eren els gestors i gestores d'aquestes pàgines, un fet impossible d'acord amb les polítiques de privacitat de la popular plataforma a internet, evidenciant que l'alcalde mentia un cop més. A més, es mostrava especialment molest perquè el comparaven a l'entranyable Floquet de Neu.


A l'esquerra, Nogué. A la dreta, Floquet de neu.

Acompanyada per la regidora Maria José López Ruiz - que assegurava "que les pàgines tenien per objecte plagiar la pàgina de l'Ajuntament de Sils" -  l'alcalde, pel contrari, reconeixia que és la regidora Lòpez qui sí gestiona el Nyap Facebook de l'Ajuntament i manifestava que estava molt afectada per les crítiques que rebia per la seva mala gestió. Molta afectació però la regidora continua malgestionant les xarxes socials municipals on periòdicament genera alguna polèmica, com en el cas del desfibril·ladors.

A l'esquerra la controvertida regidora. A la dreta, La senyora Rogèlia
 

A la denúncia es va afegir la que en aquell moment era una regidora silenca amb vincles a Mataró, que llavors venia a ser com una mena de Juli Garcia actual, que diria qualsevol cosa per sentir-se integrat a IdS.

La denúncia no va prosperar, i el jutge del Jutjat d'instrcció número 2 de Santa Coloma de Farners, que probablement seguia les notícies sobre Sils a aquestes pàgines, la va arxivar l'11 de novembre del 2014.


Els discurs de l'alcalde de victòries judicials per justificar la seva desobediència respecte a la sentència del Nyap de Sils, es queda doncs en un trist postureig de baixa qualitat. La derrota judicial no ha impedit -com també li passa en el cas del Nyap - que l'alcalde i els seus no parin d'insinuar que se'ls injuria a la xarxa, com si la seva denúncia no hagués estat arxivada per ordre judicial: definitivament tenen un seriós problema de comprensió lectora amb les sentències i interlocutòries judicials, que afecta a persones particulars, cercles polítics i el bé comú del poble.

Us adjuntem còpia de la denúncia que ens ha arribat per un/a ex-membre d'IdS i ex-company/a de la regidora i l'alcalde:



La denuncia ineficaç (I)


La denuncia ineficaç (II)



Ja se sap:






Més informació:

La política municipal, un bon negoci per a IDS.