dilluns, 18 de maig del 2009

A favor del Robin Hood català


Unes 5.000 persones i 150 entitats demanen la llibertat d'Enric Duran


Diverses entitats que "treballen per la defensa dels Drets Humans" han fet entrega d'un comunicat al jutjat en què demanen que "es modifiqui immediatament la situació de presó preventiva sense fiança de l'Enric Duran per la seva llibertat". El comunicat va acompanyat d'un manifest que han signat més de 4890 persones i 150 entitats, en què es reclama també la seva llibertat.

Entre les persones signants, destaquen Joel Joan, Lluís Llach, Natxo Tarrés, Gerard Quintana o Matthew Tree. Entre les entitats signants es troben l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans; la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d'Advocats de Barcelona; l'Institut dels Drets Humans de Catalunya; l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals; No a la Guerra No a la OTAN; la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona; Federació d'Ecologistes de Catalunya; Fundació per la Pau; o la Plataforma Aturem la Guerra.

Les entitats esmentades conclouen que "la mesura adoptada resulta absolutament desproporcionada, mancada de fonamentació jurídica i vulneradora del principi de presumpció de innocència de l'imputat"; "que la finalitat perseguida per la mesura acordada podria ser igualment aconseguida amb mesures menys restrictives de la llibertat personal com podria ser la retirada del passaport i l'obligació de presentació apud acta amb la periodicitat que s'estimés oportuna". Per això, les entitats mencionades demanen que "es modifiqui immediatament la situació de presó sense fiança de l'imputat per la de llibertat".



.