dimecres, 26 d’agost del 2009

Us presentem al Sr. ZZZ

Furor on-line per la participació d'un internauta del Sils més antic. Un extracte de les seves intervencions i les preguntes que genera, que ens ajuda a entendre Sils i Vallcanera sense les interferències de la gent dels masos:


zzz (16:25:20) :

Srta. LNc evidentment que es diferencien, tal com podras comprobar inclus historicament es feien dos envelats diferents per la festa major.

2009
LNC (16:54:29) :

Sr. ZZZ, és vostè un llibre d’història viva de Sils !!!! Trobo que aquest senyor mereix una entrevista. Un dubte: de què vivien els del centre urbà? de rendes de terres de llogaters dels masos, de comerç, del tren, de què? Gràcies si vol contestar-me estaré ben agraïda.

Esther (17:25:59) :

El Pueblo siempre a estado dividido según ZZZ, igual que a hora


2009
Npi (17:42:48) :

ZZZ, explica millor això dels 2 envelats, amb més luxe de detalls, fes com la dominique que quan escriu ho fa amb una bona parrafada !!! Encara hi ha gent del centre que diuen que el de mallorquines no són del tot de sils, imagina’t els de vallcanera …
26

08

2009
zzz (17:43:19) :

srta.LNC en primer lloc m agrada molt el seu blog , el miro cada dia.
Els del centre urba eren gent amb propietats i gent amb oficis o be obrers de les dues o tres empreses que tenia sils(capedevila,madi, etc), suposo que ja sabra qui era l alcalde que va fer que la fabrica de productes lactics RAM (fundada a Sils) tingues que tocar el dos a vidreres.
26

08

2009
zzz (17:50:21) :

sr. o sra NPI , no tinc la sort de escrire tant be com la dominique, pero podries llegir algun article de l ex alcalde el sr.jaume pastells que t ho detallara mes be.
evidentment Mallorquines es el nucli important de sils, la majoria dels habitants de sils son originaris de mallorquines(les families mes antigues )I de vallcanera.
Per cert tota l emigracio dels anys 60 quan arrivava amb el tren el seu desti solia ser mallorquines, un lloc anomenat la casa grande.

zzz (17:54:00) :

Srta.Esther pues si sempre hi ha hagut dos parts de poble, de petis els partits de futbol eren entre mallorquines+vallcanera contra sils.
i a garrotades tambe, aixi ens divertiem………..pero sempre guanyaven els mateixos.

Molta més informació i particpació a Sils, com més serem.. on podeu participar. Comenteu allà.
.