dimarts, 10 de novembre del 2009

Plusvàlues urbanístiques privades a Sils sense auditar.

Una modificació puntual de les normes urbanístiques va permetre afegir una planta pis als blocs de davant de l'ajuntament a instància de l'empresa. La plusvàlua generada no va beneficiar econòmicament a l'Ajuntament de Sils i segons l'actual grup de Govern (IDS) "vulnerava la normativa". Ara IDS no vol saber res de assumpte. Ha estat, de moment, l'actuació urbanística més gran a Sils.





Article al Diari de Girona, quan IDS era oposició.


Inici i cronologia:



* 19 maig 2003 (6 dies abans de les eleccions). La Comissió de Govern Ordinària del dia 19 de maig de 2003 va aprovar inicialment el Pla de Millora Urbana de la Unitat d’Actuació Sector Sud (blocs de pisos del davant de l’Ajuntament), a instància de Miquel Safont Maresma, actuant en nom i representació d’STILCON SA. Font.

* 25 maig 2003. Eleccions municipals, CiU renova la majoria absoluta i obté 7 de les 11 regidories. Font: Quadern de Sils, núm. 45.

* 15 octubre 2003. Ple municipal extraordinari , aprovació Text refós Pla Millora Urbana de la Unitat d’Actuació Sector Sud. Per deu vots a favor de CiU i d’IdS i una abstenció del PSC, s’aprova aquest acord. Font.

* 31 maig 2005. Un ple municipal verifica el text de les Normes subsidiàries de planejament, text refòs. Font.

* 27 abril 2006: El ple municipal aprova inicialment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM, de Sils. Font. Font.



Font: Sils, com més serem...


L'acte d'inauguracio d'una oficina immobiliària del sector va ser un acte d'agraïment a l'anterior alcalde i als promotors en un estrany article al diari El Punt.





Finques Planes és una empresa amb més de 30 anys d'experiència en serveis immobiliaris, amb la seu central a Lleida i amb un xarxa d'oficines pròpies a les ciutats de Lleida, Balaguer, Solsona, Esterri d'Àneu, la Seu d'Urgell, Sort, i el Pont de Suert-Boí; oficina a Barcelona ciutat, i amb l'obertura d'una nova oficina a Sils-Girona l'any 2004 al carrer Major d'aquesta població.

El motiu de l'obertura de l'oficina de Sils va ser la promoció Residencial Plana de Sils, la qual es divideix en 5 fases de 2 blocs cada fase. La primera fase d'aquesta promoció, que ja ha finalitzat, i la segona, pràcticament acabada, ja fan que es noti a Sils la presència de nous veïns, que, atrets per l'encant de la promoció, les bones comunicacions i els nous serveis escolars, mèdics i esportius de què disposa la població s'hi han desplaçat des de les poblacions veïnes i l'àrea metropolitana de Barcelona. També cal destacar que els baixos d'aquestes 2 fases són locals comercials pensats per al comerç i les empreses de serveis per dinamitzar l'economia de la població i s'hi pot observar ja la presència d'alguna entitat bancària.

Amb un total de 400 habitatges, hi haurà zones comunitàries amb jardins, i parcs pensats per disfrutar de l'entorn i perquè millori la qualitat de vida dels habitants.

La realització d'aquesta promoció ha estat possible gràcies a les promotores Proincosa, Alquisa Ricsa i Jardipark, que han unit esforços per fer possible aquesta nova zona Residencial Plana de Sils.

El divendres es va inaugurar la nova oficina de Finques Planes, que està situada en un dels locals comercials, al passeig Sant Cosme i Damià. La inauguració va ser un èxit, amb la participació de la població de Sils i amb la presència del Sr. Rovira, exalcalde de la població que va ser alcalde durant l'inici del projecte, i també hi va assistir el Sr. Blancafort, en representació de les promotores que han fet possible aquest nou Sils.

Durant la inauguració es va felicitar els Srs. Rovira i Blancafort, ja que han fet possible aquesta nova zona residencial de Sils.

El Punt, diumenge 17 juny del 2007

Font a internet: http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/172158


A l'expositor de l'ajuntament hi havia publicitat d'aquesta promoció immobiliària, sense que el secretari municipal, que actualment no publica les actes a internet, es mostrés contrari. No consta cap benefici econòmic a l'Ajuntament.




IDS, que va oposar-se a aquest reforma, s'ha negat a fer auditories municipals i ha continuat l'última acció urbanística de l'excalde, el polèmic Nyap de Sils.

.