dijous, 5 de novembre del 2009

En defensa de l'Associació de Vallcanera i la resta de gent honesta




Crònica real del Ple de Sils:


Cronista no habitual dóna la seva informal visió del ple municipal d’avui:

La modificació de les normes subsidiàries del sector Central (pisos blaus, edifici Enher …) no s’aprova perque només hi vota a favor, si no m’equivoco, el grup IdS. Feia falta majoria absoluta. Han vingut uns quants veïns d’aquella zona que marxaran emprenyats perquè no se’ls ha aprovat el projecte i el tema s’allargarà més.

En Miralles no sé si diu que vivim en un règim hereu d’un cop d’estat i que malgrat que ell vol una república federal està a favor de la proposta de la comissió SILS DECIDEIX, perque la consulta vol dir democràcia directa, que en els temps que corren és una cosa bona, crec que diu. La doctora Maria Josep diu que EVIDENTMENT estan a favor de la consulta sobiranista. Als d’IdS no se’ls sent bé, però crec que voten també a favor de donar suport a la consulta.

Acusen a IdS d’haver-se apropiat de l’editorial dels Quaderns de Sils, que la revista és de propaganda partidista a favor del grup de l’alcalde.

La doctora diu que en veure errades d’ORTOGRAFIA ja van veure que no era l’ARXIVER el que havia escrit l’editorial. El Capdevila s’absenta, amb el mòbil a la mà, uns minuts. ¿Quantes vegades va sortir l’alcalde anterior a la revista l’any 2006?, pregunta en Xicu i afegeix que mai durant l’època de CiU es va utilitzar l’editorial d’aquesta manera!. En Taverner es defensa. Vostè no ha entès que està en minoria (4, 7) li diu en Xicu al NOgué. Sou un govern a l’ombra, li respon l’alcalde.

En Miralles presenta una moció d’urgència a favor de la transparència, i proposa tornar a votar el que ja es va votar per unanimitat en un ple de juliol de 2008: màxima publicitat dels plens i publicació de les actes.

De sobte veiem com l’alcalde es converteix en un ABANDERAT de la NO PUBLICACIÓ de les actes, sense matisos. Fins i tot en Xicu es mostra estranyat de la no publicació de les actes, en cap lloc, ni als baixos de l’ajuntament!. L’alcalde diu que hi ha un INFORME, ¿interpretat o reinterpretat pel secretari?, que va arribar a l’ajuntament i que en nom de la protecció de dades personals, bla, bla, bla. Que ho publiquin els vostres BLOCS, li diu l’alcalde a l’oposició. Diu l’alcalde: ni que hi hagi un nou acord de ple, a la web municipal no es publicaran les actes, a no ser que UN SENYOR DE MÉS AMUNT vingui i ens ho digui. En Miralles li recorda que l’Ajuntament de Barcelona sí publica íntegrament les actes de plens i de juntes de govern.

En Miralles li pregunta a l’Arredondo ¿què és una FAMILIA NORMAL?, doncs ha trobat un paper municipal on consta que aquí hi ha tres tipus de famílies: les monoparentals, les reconstituïdes i les NORMALS. L’Andreu diu que això ho ha redactat no sé si la Diputació, malgrat que porta el segell de l’Ajuntament d’aquí.

En Xicu pregunta a l’alcalde que és això del “Conveni marc interoperativitat de sistemes …” i ningú sap de què es tracta ni quant ha costat. I, al Cot, que qui va pagar la dessecació de l’estany.

L’alcalde reitera que els tècnics municipals estan per sobre dels polítics, vella teoria política seva. “Com vols que un polític decideixi si no entén del tema”, referit als plans urbanístics dels pisos blaus i Enher; els veïns d’aquell sector no comparteixen els punts de vista d’en Miralles. Un altre veí pregunta que perquè no es posa la convocatòria de plens a un lloc visible de la pàgina web i no tant amagat i l’alcalde insisteix que ell no en sap de disseny de webs (teoria de la supremacia dels tècnics per damunt dels polítics) i el veí es queixa del punt de vista del secretari de no voler publicar les actes.

Picabaralla del senyor Valdés amb l’alcalde pel tema de la no cessió d’uns locals de Vallcanera per a fer reunions.

La ciutadana que porta la veu cantant de SILS DECIDEIX, agraeix als polítics el seu suport a la consulta, i els demana que col·laborin en portar-la endavant, ja sigui defensant el SÍ o el NO.

Etc.

Avui tampoc no hi ha hagut cap expulsió.

Aquesta crònica veraç, res a veure amb l'acta que redacta l'enganxina oficial, és solvent i ha estat publicada al web Sils, com mes serem... Bloc destacat per l'usuàri/a Nyap de Sils al bloc silenc al reconegut portal informatiu 3cat24.

.
Es confirma que l'alcalde que vol requalicar el seus terrenys prop d'una discoteca i els del Capdevila, no publicarà cap acta municipal. Tan real com lamentable, atès el criteri tècnic d'un ajuntament on els seus alcaldes no fan servir maniobres per amagar l'activiat de promoció immobiliària del seu número 2.

.