dissabte, 19 de gener del 2008

El govern estatal treballava sobre la hipòtesi d'un possible atemptat de terrorisme islamista a Barcelona

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el govern treballava sobre la hipòtesi d'un possible atemptat de terrorisme islamista a la ciutat de Barcelona.Davant aquestes informacions dels serveis de seguretat, la Guàrdia Civil ha dut a terme una operació en què s'han registrat cinc domicilis, s'han detingut dotze persones de nacionalitat pakistanesa, dues de nacionalitat hindú, i s'ha trobat material explosiu.

Els agents han registrat una mesquita situada al número 91 del carrer Hospital de Barcelona i han fet quatre registres més en diferents habitatges i locals.

El ministre ha confirmat que almenys s'han requisat quatre temporitzadors. També s'ha trobat material informàtic i telèfons mòbils que s'analitzaran per veure com d'articulat estava aquest suposat grup terrorista i les seves vinculacions amb altres països. Rubalcaba ha destacat també que no es treballava amb la hipòtesi d'un 'atac imminent' però que sí que havien 'superat el caràcter radical purament ideològic', per fer un pas més i recopilar material explosiu.

Intervenció immediata

Segons ha explicat Rubalcaba, la Guàrdia Civil juntament amb el CNI i amb els serveis d'intel·ligència d'altres països, que no ha concretat, havien rebut diverses informacions que indicaven que s'estava preparant alguna acció en territori espanyol, en concret a la ciutat de Barcelona.

A partir d'aquesta informació, la Guàrdia Civil va detectar un grup organitzat que s'estava proveint de material explosiu. Per això, s'ha dut a terme una 'intervenció immediata', que ha tingut lloc aquest dissabte a la matinada, durant la qual s'han registrat cinc domicilis i s'han detingut catorze persones, dotze pakistanesos i dos hindús.


Font: Avui (19/01/2008)