dijous, 10 de gener del 2008

El túnel del TGV entra en campanya



El túnel del TGV sota l’Eixample no només tornarà a ser l’eix central de la campanya electoral, sinó dels pactes polítics que es derivin de les eleccions generals. El possible ajornament de l’adjudicació de les obres del túnel forma part dels senyals que el PSOEno para d’enviar al seu electorat i a CiU per tal d’encarar les converses postelectorals.

Aquesta tàctica ha encès l’alarma al govern i l’Ajuntament de Barcelona. Alhora, ha tibat les relacions PSC-PSOE, perquè Foment encara no dóna per enllestit el debat sobre la connexió Sants-Sagrera. Fa més de quatre mesos que s’hauria pogut adjudicar l’obra.

La ministra Magdalena Álvarez assegurava ahir que “encara s’està consensuant el traçat amb les administracions implicades”. El mateix ens ferroviari Adif, que ha d’adjudicar l’obra, no confirmava la suspensió ni l’adjudicació, i afegia així indefinició a l’últim tràmit pendent per començar a foradar.El cert és que tant l’Ajuntament com el govern català ja han avalat el túnel i fa mesos que en reclamen “l’adjudicació com abans millor”, va advertir el conseller Joaquim Nadal. La Generalitat no creu “que hi hagi res a consensuar”.

El possible ajornament de l’adjudicació de les obres de túnel del TGV al seu pas per Barcelona va ser acollit ahir amb entusiasme per l’oposició, mentre que va generar contrarietat entre els socis de govern tripartit. I és que darrere d’aquest endarreriment uns i altres hi veuen la voluntat de José Luis Rodríguez Zapatero d’aplanar el camí a un possible pacte amb CiU.

El portaveu de la formació nacionalista al Parlament, Oriol Pujol, visiblement satisfet per un endarreriment que va donar per fet, ho va deixar ben clar:“Una de les condicions que CiU posarà per donar suport al govern serà que el traçat no s’apliqui”. Pujol, a més, va preguntar a Zapatero “què és el que acabarà fent, més enllà de posposar” l’adjudicació de les obres, i va qüestionar el paper que en aquest assumpte està jugant Jordi Hereu, “ferm defensor del traçat”.


Font: Avui (10/01/2008)