divendres, 8 d’agost del 2008

Una visió de perquè es piquen els serveis tècnics quan els diuen negligents

Llei 30 /1992:

CAPÍTOL II
Responsabilitat de les autoritats i el personal al servei de les administracions públiques
Article 145 (*45)
Exigència de la responsabilitat patrimonial de les autoritats i el personal al servei de les administracions públiques
1. Per fer efectiva la responsabilitat patrimonial a què es refereix el capítol I d’aquest títol, els particulars han d’exigir directament a l’Administració pública corresponent les indemnitzacions pels danys i perjudicis causats per les autoritats i el personal al seu servei.
2. L’Administració corresponent, quan hagi indemnitzat els lesionats, ha d’exigir d’ofici a les autoritats i altre personal al seu servei la responsabilitat en què hagin incorregut per dol, o culpa o negligència greus, amb la instrucció prèvia del procediment que s’estableixi per reglament. Per a l’exigència de la responsabilitat esmentada s’han de ponderar, entre altres, els criteris egüents: el resultat danyós produït, l’existència o no d’intencionalitat, la responsabilitat rofessional del personal al servei de les administracions públiques i la relació amb la producció del resultat danyós.
3. Així mateix, l’Administració ha d’instruir el mateix procediment a les autoritats i altre personal al seu servei pels danys i perjudicis causats als seus béns o drets quan hagi hagut dol, o culpa o negligència greus.
4. La resolució declaratòria de responsabilitat posa fi a la via administrativa.
5. El que disposen els paràgrafs anteriors, s’entén sens perjudici de passar, si escau, el tant de culpa als tribunals competents.

(*45) Article modificat d’acord amb la Llei 4/1999, de 13 de gener de 1999, de modificació de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu

Codi civil:

Artículo 1902
El que por acción u omisión causa daño a otro, interviniendo culpa o negligencia, está obligado a reparar el daño causado.
.
.

1 comentari:

LNC ha dit...

AVANÇ: L'Arredondo es planteja dimitir i plegar d'IDS per deixar de cobrir al secretari municpal, en Nogué i en Cot després de llegir aquesta informació.