dimarts, 12 d’agost del 2008

Barracons

El Departament d'Educació continua sense voler concretar quins centres poden resultar afectats per la crisi econòmica. El conseller Ernest Maragall ja va admetre fa uns dies que hi ha obres que es poden retardar com a conseqüència de la crisi de la construcció, però a hores d'ara no se sap quines són i Otero es limita a dir que s'està fent un reajustament dels criteris de priorització.

Mentrestant la instal·lació de mòduls prefabricats continua essent la solució per afrontar les ampliacions i creacions de nous centres educatius. El curs vinent es posen en marxa escoles a Quart –ja s'han instal·lat els barracons i s'està condicionant l'espai–, Castelló d'Empúries –ja estan instal·lats a l'antic camp d'Agility del sector Puigmal d'Empuriabrava–, Platja d'Aro i Sant Julià de Ramis –s'aprofiten els mòduls que fins al curs passat s'utilitzaven per l'escola bressol, que estrena edifici–. A més, també començaran a funcionar centres de secundària a Vilafant –per solucionar la massificació que hi havia a Figueres–, Lloret de Mar –es començarà a fer a l'agost–, Vilablareix –hi van els alumnes d'aquest municipi a més dels de Quart, Aiguaviva i Fornells i les obres ja han començat– i Sils –que també utilitzaran la mainada de Riudarenes–.

A banda de mòduls per a nous centres, hi ha una gran quantitat d'escoles i instituts que ja en tenen i que n'han d'augmentar el nombre per poder atendre la demanda. Ja se n'han instal·lat a escoles com la de Domeny de Girona, l'Aldric de Cassà de la Selva o el cas del CEIP Montserrat Vayreda de Roses, que l'Ajuntament ha traslladat els sis barracons a uns terrenys més grans ja que fins ara eren al pati de l'escola Els Grecs i tenien un espai molt limitat. El consistori ja està condicionant l'espai per instal·lar-hi els mòduls abans que comenci el curs al setembre.

Educació ha calculat que a l'inici de curs al setembre hi haurà 61 mòduls prefabricats més que l'any passat per poder atendre l'increment d'alumnat.

Font: El Punt