dimecres, 20 d’agost del 2008

Veïnes Emprenyades de Lloret de Mar

Ataquen amb pintades una finca de Lloret de Mar per fer obres en zona forestal i acusen l'Ajuntament de consentir-ho

Lloret de Mar (Selva).- La plataforma Veïnes Emprenyades de Lloret de Mar ha tornat a aparèixer, aquesta vegada fent pintades a la finca de Can Juncadella, ubicada en zona forestal protegida. Acusen els propietaris de fer-hi obres i l'Ajuntament de consentir-les. Amb una inscripció on diu 'aquí fa pudor', la plataforma vol denunciar 'tracte de favor' envers els propietaris de la finca, per part de l'Ajuntament. Segons el col·lectiu els màxims responsables del consistori 'perden el nord i venen el territori al pitjor postor, deixant que la cobdícia sepulti el paisatge sota el ciment'. Assenyalen directament l'alcalde, Xavier Crespo, i els regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Josep Valls i Ignasi Riera.

Font: 3cat24

Més informació al Bloc Veïnes Emprenyades

Aquest 24 de Juliol, diada de Sta. Cristina, Veïnes Emprenyades s’ha presentat públicament a través d’una acció a la finca de Sta. Cristina. Veïnes Emprenyades és una organització de desobediència civil i acció directa no violenta. La presentació ha consistit en una sèrie de pintades a la finca amb uns ulls amb el lema “us vigilem“, aprofitant que més de 1.000 persones han visitat el paratge en aquest dia festiu de la població.

presentacio.jpg

Veïnes Emprenyades és una organització desvinculada de qualsevol partit polític o altres organitzacions. Es mostren descontentes amb les polítiques que han tingut lloc durant els últims anys en aquest poble -Lloret de Mar- en els àmbits social, turístic, urbanístic o cultural. Veïnes Emprenyades es proposa vigilar i combatre, mitjançant accions públiques de denúncia, els possibles abusos de poder, tràfic d’influències, interessos encobert i altres actituds deslleials amb la població per part del govern, els partits a l’oposició o de les institucions, empresaris i particulars més rellevants d’aquest poble. D’aquesta manera també, es volen protegir els drets de les minories i l’opinió d’associacions culturals, solidaries, educatives, mediambientals o d’altres tipus, que són víctimes de gestions polítiques que els ignoren, negant-los recolzament institucional, desacreditant-los públicament o procurant per la seva desaparició.

Veïnes Emprenyades es mantindrà en l’anonimat per tal de protegir la seva integritat física, ideològica i operativa.

Convidem a la resta de veïns i veïnes d’aquesta població a organitzar-se i manifestar-se públicament davant de tot allò que considerin una injustícia o una actitud deslleial.

Tots aquells que estan al poder o aquells que es creuen protegits pel mantell de la ignorància pública, a partir d’ara, recordeu: “us vigilem“.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tenen sort de no estar a Sils amb un fatxenda com el Nogué... :-)))