dimarts, 19 d’agost del 2008

ERC critica Saura perquè fa tractes "unilaterals" amb el PSOE i CiU veu "debilitat" a la Generalitat


Joan Saura, botifler del mes.
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, titlla el conseller d'Interior d'"escalfabraguetes" i demana que expliqui "en qualitat de què" ha pactat la retirada de la petició perquè Zapatero comparegui al Congrés. CiU es queixa que el govern català mostra la seva "debilitat"
ERC i CiU han criticat Joan Saura, al qual han acusat d'actuar "unilateralment" i de mostrar la "debilitat" del govern de la Generalitat.

ICV va pressionar els altres partits catalans fins que a aconseguir que ERC i CiU donessin suport a la seva petició perquè el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, comparegués al Congrés per donar explicacions sobre l'incompliment de l'Estatut pel que fa al finançament.

Després d'aquest estira-i-arronsa, que va provocar tensions entre ICV i el PSC, el president d'ICV i conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha anunciat la retirada de la petició aquest dimarts, 24 hores abans de la sessió de la diputació permanent del Congrés que havia de votar si es cridava Zapatero d'urgència.

Font: Avui.cat