dissabte, 7 de febrer del 2009

Controvèrsia als Mossos per una bústia de queixes

La posada en marxa d’una bústia electrònica a través de la qual els ciutadans poden fer arribar queixes, agraïments i suggeriments als Mossos d’Esquadra s’ha convertit en un nou motiu de controvèrsia al cos. Tant és així que el sindicat SAP-UGT l’esmenta com un dels motius per convocar una concentració de protesta davant la seu d’Interior el 18 de febrer.
Mentrestant, en la presentació oficial de la iniciativa, el conseller Joan Saura va assegurar ahir que la bústia electrònica neix per avançar en el model de proximitat, perquè els Mossos volen convertir-se en “la policia que més escolta els ciutadans”. En canvi, els sindicats critiquen que és una eina del tot innecessària, perquè ja existeixen canals perquè la ciutadania es pronunciï. En la mateixa presentació oficial es van facilitar dades relatives a l’any passat: prop de 320 agraïments i 300 queixes.
Eina de fiscalitzacióPer David Miquel, de l’SPC, la bústia és una “eina més de fiscalització que només genera desconfiança envers els Mossos”. Una opinió compartida per Jordi Costa, del CAT, que afegeix que també és “una eina encoberta perquè afers interns obri investigacions”. Per la seva part, Toni Lara, de l’SME-CCOO, reitera que és “innecessària”.
El SAP-UGT considera que aquest és un element més de “la política d’aparador” del departament, en paraules de Valentí Anadón. Per això el 18 de febrer es concentraran i lliuraran un manifest amb les seves reivindicacions.
AVUI.CAT (07/02/2009)
.