dijous, 21 de gener del 2010

PSC i CiU s'alien per evitar dues auditories de la Sindicatura de Comptes que els afectaven

PSC i CiU s'han aliat avui al Parlament per evitar que la Sindicatura de Comptes auditi els comptes de l'hotel Miramar, en el qual l'Ajuntament de Barcelona –amb alcalde socialista– tenia una participació del 10% fins a l'any passat, i una auditoria a l'Ajuntament de Moià (Bages) –governat per CiU–.

En el cas de l'hotel Miramar, ubicat al districte de Sants-Montjuïc, el PP català ha presentat una proposta perquè l'ens fiscalitzador faci un informe sobre la gestió d'aquest hotel entre 2006 i 2009, una petició avalada pel ple de l'Ajuntament de Barcelona, que està governat per PSC i ICV. Segons fonts parlamentàries, els representants del PP, ERC i Ciutadans han abonat la proposta, que no ha prosperat per l'abstenció d'ICV i el vot en contra de PSC i CiU.

En contrapartida, el PSC ha votat amb CiU a la Comissió de la Sindicatura de Comptes per impedir que prosperés la sol·licitud d'ERC i ICV –també abonada per PPC i el grup mixt– perquè la Sindicatura analitzi la gestió econòmica del consistori de Moià des del 2006 a 2008. La pàgina web de la plataforma Moià diu prou!, que critica la gestió financera de l'equip de govern municipal i els "abusius" impostos, exhibeix una nota signada pel líder del PSC al municipi, Enric Terencio, en què demana al grup socialista que voti a favor de l'auditoria.

Avui.cat
.