dilluns, 23 de maig del 2016

Amagant l'"aprovació" del nou nyap estudi de detall

Han passat més de dos mesos de la darrera i desesperada maniobra de l'alcalde i tècnics i l'extracte de l'acord continua amagat al web municipal
Font: Web municipal

La Junta de Govern Local el va aprovar el passat 21 de març. Havent passat el termini legal per presentar un recurs d'alçada o de reposició 

 
contra aquest nou acte il·legal, recuperem la primera maniobra "tècnica-política" perquè la il·legalitat confirmada del Nyap, que el temps, la justícia i la constància dels veïns i veïnes afectades han deixat en evidència i és fidel testimoni de la "professionalitat" dels "tècnics municipals", en aquest cas de l'arquitecte municipal. Així va ser la primera Nyap-maniobra, amb un decret d'alcaldia:

L’alcalde president mitjançant decret de l’Alcaldia de data 23 de desembre de 2008 ha dictat la següent resolució:
Afer: Suspensió d’obres o ús del sòl sense llicència al carrer Bastiments i Països Catalans. Procediment Genèric 2008/1547.
Fets:
Atès que la Junta de Govern Local en sessió celebrada el dia 3 de març de 2008 va concedir llicència d’obres a la mercantil Foncie SL, (exp. Obres 30/2008), per la construcció d’un edifici destinat a la instal·lació d’un autoservei amb aparcament exterior, a la parcel·la situada entre els carters Països Catalans, Bastiments i Avinguda La Selva. En sessió de 6 d’octubre de 2008, la Junta de Govern Local va aprovar la modificació de la llicència esmentada.
Segons la llicència atorgada, les obres solament afectaven a una superfície de 3.062,34 deixant la resta (2.234,12 m2), sense actuació.
Atès que el dia 15 de desembre de 2008, el arquitecte municipal ha efectuat una visita de comprovació de les obres i ha pogut constatar que s’estan realitzant moviments de terres, amb explanacions i modificacions de rasants a la part de la parcel·la que, segons el projecte, es deixava sense actuar.
Atès que els fets esmentats constitueixen una infracció urbanística consistent en executar obres no emparades per la llicència concedida el dia 3 de març de 2008 i modificada el 6 d’octubre de 2008, si bé, en principi, les obres es consideren legalitzables.
Atès el que preveuen els articles 197 del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol i 264-267 del Reglament de la Llei d’Urbanisme, aprovar per Decret 305/2006, de 18 de juliol.
En virtut de l’anterior i en ús de les facultats que m’atorga la llei
RESOLC:
1r. Incoar expedient de protecció de la legalitat urbanística, com a conseqüència de les obres que s’executen sense ajustar-se a la llicència, descrites en la part expositiva d’aquesta resolució.
2n. Ordenar, a la mercantil Foncie SL, a través del seu representant legal senyor Josep Panella Gubau, la suspensió immediata dels actes il·legals de construcció que es realitzen a la parcel·la.
3r. Concedir als interessats un termini d’audiència de 15 dies per tal que puguin examinar l’expedient i formular al·legacions aportant els documents que considerin pertinents, en defensa dels seus drets.
Dins dels quinze dies posteriors al venciment del termini d’audiència, l’Ajuntament procedirà a ratificar o modificar la resolució de suspensió de les obres i adoptarà, en el seu cas, les mesures de restauració de la realitat física alterada i de l’ordre jurídic vulnerat que siguin pertinents.
Com sigui que les obres que s’executen sense llicència són legalitzables, Foncie SL, haurà de presentar, davant l’Ajuntament, per a la seva tramitació i aprovació, un Estudi de Detall de tota la parcel·la i un projecte bàsic del conjunt de l’actuació en tota la illa, per tal de donar compliment al que preveu les Normes.
Signat: L'alcalde, Martí Nogué.