dimecres, 11 de maig del 2016

L' ANC de Sils es renova i CDC es mou per l'Estelada al poble.

Una renovada ANC de Sils farà un comunicat sobre la hissada.
Pere Mas, líder local de CDC es pronuncia sobre la gestió de l'Equip de govern en l'anomenat Show de l'Estelada a  Sils.


L'Assemblea Territorial a Sils de l'ANC s'ha renovat  i ha ampliat el seu secretariat. La Nova Junta està formada per un coordinadora,  secretària, tresorera i altres departaments com comunicació. Amb aquest nou impuls, el nou equip farà públic un comunicat sobre l'assumpte de l'Estelada a Sils i la nefasta gestió que realitzada per regidor d'ERC Juli Garcia, que sembla actuar pel lliure i al marge del seu partit.

"Estem estudiant el tema i farem un comunicat en el moment oportú. Aquesta és la posició oficial de la nova junta de la ANC de SILS", manifesten membres del nou

 secretariat.  l'ANC a nivell nacional també es troba immersa en el procés d'elecció del seu nou secretariat Nacional, després de l'Assemblea General Ordinària de Manresa on Sils hi va estar ben present.

D'altra banda, tot esperant el comunicat de la ANC local, fonts de Convergència a Sils recorden que va ser el regidor Juli Garcia qui va exigir que s'aprovés la seva moció al ple municipal amb les condicions d'IDS, que va ser l'última segons el registre d'entrada de l'Ajuntament, i que tants i tants problemes està provocant sense aconseguir que pugui lluir l'Estelada a Sils.

Tant Capgirem Sils com la pròpia Convergència no van rebre el suport d'ERC - va votar en contra-  de les mocions d'ambdues formacions per hissar l'Estelada, tot i que eren anteriors en registre d'entrada a l'Ajuntament, insisteixen, i més clares i efectives que la moció d'ERC amb el suport d'IDS "El regidor Juli Garcia no ha complert i ara cal desllorigar la hissada" manifesten

Pere Mas, líder de CDC a Sils

Per la seva banda, Pere Mas, líder de Convergència i cap de l'oposició a Sils, ha manifestat a fonts del blog que "Si després del nostre gest i el de Capgirem, encara no tenim Estelada, tant el regidor com l'alcalde -atès que és un acord de ple-  s'ho hauríem de fer mirar. Si no en saben més, fa pensar..."

Respecte l'exigència del regidor Garcia a l'ANC de Sils que es faci càrrec del cost i la instal·lació, Pere Mas ha estat contundent: "La societat civil som tots: L'ANC, Súmate, el col·lectiu Volem l'Estelada a Sils, la resta d'associacions dels poble i moltes persones més" assegura, per continuar aclarint que: "L'argument que l'Estelada l'ha de pagar la societat civil és absurd: és com pretendre que el poliesportiu municipal o la biblioteca s'han de pagar només pels esportistes o pels lectors. Sils som tots", manifesta. "Si l'ANC pot i vol, perfecte però si ho necessiten han tenir tot el recolzament de l'Ajuntament. Es una qüestió de dignitat nacional"

Certament, no consta que es demanés cap col·lecta durant l'episodi de les dues brides.

Pere Mas conclou: "Tothom que ens necessiti per afrontar aquest problema pot comptar amb el meu equip i amb mi mateix, són fidels al poble i al país. Necessitem  acabar amb aquest enrenou i aportar la solució: Només és qüestió de voluntat política i ganes. Calen millors formes i menys tossuderies. A Sils, podrem i sabrem fer-ho. Compteu amb nosaltres".


CDC a Sils, per l'Estelada


 
El regidor, Juli Garcia no ens contesta e-mails i no fa cap declaració. Recordem que ERC viu una crisi interna a Sils i fa vuit mesos va prometre l'Estelada però en realitat ha muntat el que alguns anomenen un show. Amb tot, es nega a deixar pas i dimitir.


L'anunci d'ERC de fa 8 mesos, encara no complert

La hissada del regidor Juli https://goo.gl/upjzVn


Us recordem que ens podeu escriure sempre que vulgueu a catnaciosils@gmail.com

Informació relacionada:

L'ANC de Sils, en bona forma

El Juli, l'estelada, les tómboles i la dimissió.

Divisió interna a ERC Sils.

Entrevista a Natàlia Figueras, diputada de Junts Pel Sí al Parlament de Catalunya i Presidenta Comarcal de CDC de la Selva Interior.