dimecres, 17 de juny del 2009

Carta oberta d'en Ramon Tremosa


Benvolgudes amigues i benvolguts amics del Facebook,

Encara porto una ressaca física i mental notable, però tinc una bona sensació de que hem fet un bon resultat a les eleccions europeus. És per això que vull agrair-vos el vostre suport i els vostres suggeriments rebuts en els darrers mesos per mitjà del Facebook.

Aquestes eleccions no eren gens fàcils: abstenció creixent i diferencial catalana, bipartidisme espanyol excloent i barroer, campanya bruta Psoe-Pp que allunya els ciutadans de la política, especialment els més il·lustrats (que són en molts casos els més catalanistes), circumscripció electoral única espanyola que dificultava la presència dels partits nacionalistes (a la jacobina França, Sarkozy, ha regionalitzat les eleccions, per tal d’acostar els eurodiputats als ciutadans)...

I també complicava molt aquestes eleccions el fet que al davant teníem quatre molt bons candidats al Parlament Europeu, en tots els casos força millors que els seus respectius caps de llista al Parlament de Catalunya: l’Oriol Junqueras, brillant historiador mediàtic i conferenciant excel·lent, ha fet una bona campanya, salvant a Esquerra d'un "match-ball" i d'una caiguda electoral encara més gran. En Raül Romeva ha estat un dels diputats més actius del Parlament Europeu en els darrers cinc anys i ha salvat ICV d'una caiguda electoral encara més gran. En Vidal-Quadras porta 20 anys en primera línia política i és el rei de la ironia política en campanya, havent engolit quasi tot l'espai als Ciutadans i a la Rosa Díez a Catalunya (i tot i això el PPC ha perdut 25.000 vots en comparació amb el 2004, en contrast amb el fort creixement del PP en altres llocs). I la Maria Badia donava una imatge i un aire d'utilitat nòrdica i de primera ministra d'Islàndia eficaç, molt allunyada de la ineficiència del president Montilla, que està més a prop de la barroeria de la Maleni que d’un socialdemòcrata centreeuropeu. Per cert, quin discurs tan arrogant i irritat va fer Montilla a TV3 poc abans de les deu de la nit el dia de les eleccions, tan poc institucional i amenaçador -"no hi haurà retorn al passat!"-, com ho diria, un discurs... soviètic!! ;-). En aquest context, tot pensant que jo fa tot just cinc mesos que vaig ser proposat com a candidat i que els meus inicis, al mes de gener d'enguany, no van ser precisament fàcils, fa que estigui particularment satisfet des del punt de vista personal.

L'experiència electoral ha esta fantàstica i no cal dir que estic especialment agraït a tota la gent de CiU per la llibertat que he tingut, de cara a preparar el programa electoral, els missatges i els spots, els discursos, els mítings i els debats. Em sembla que molt pocs candidats independents han tingut aquesta sort.

Penso seguir fent servir el Facebook des de Brussel·les a partir de la constitució del Parlament Europeu, a mitjans de juliol, per estar en comunicació amb tots vosaltres. Moltes gràcies una vegada més i fins aviat.

Ben cordialment,

Ramon Tremosa i Balcells

.