dimecres, 10 de juny del 2009

Mossos i MAT a Osona


ACN/DDG Un dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha reobert per segon dia consecutiu el pas de camions i excavadores fins al punt on s'ha de construir la torre 39 de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), al terme de Sant Martí de Centelles (Osona). Quatre membres del col·lectiu Nova Energia que des de fa mesos fa accions de resistència pacífica a l'execució de les obres per mostrar l'oposició al projecte han intentat frenar els treballs posant-se davant dels camions i les excavadores. Els membres de Nova Energia han estat arrossegats pels agents per facilitar el pas de la maquinaria. L'acció es repetirà els propers dies. Nova Energia segueix demanant un 'debat públic' sobre la necessitat d'aquesta línia elèctrica.

Martí Olivella, de Nova Energia, diu que el col·lectiu demana que en el cas concret de la torre 39 es mostri l'autorització de l'obra conjuntament amb l'estudi d'impacte ambiental que requeria la construcció de la torre. Segons aquest col·lectiu aquesta és una de la vintena torres de tota la línia elèctrica que la seva construcció es va posposar perquè requeria d'aquesta autorització. Nova Energia va presentar al·legacions a la construcció de la torre que, segons Olivella, encara no han tingut cap resposta.

Nova Energia demana 'un debat públic' sobre la necessitat 'real' d'aquesta línia elèctrica i de l'actual model energètic. També demana que no s'executi la seva construcció fins que s'hagin resolt les diferents sentències en les que el Tribunal Suprem s'ha de pronunciar sobre diferents aspectes d'aquest projecte energètic.



Font: Diari de Girona

.