diumenge, 26 d’octubre del 2008

És IDS-PM, Diari de Girona: "Sils busca terrenys per col·locar més barracons"


SILS SUSANA FARRERÓS


L'Ajuntament de Sils està buscant terrenys de la població on poder ubicar nous mòduls prefabricats fins que no es construeixi la nova escola. L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), va assegurar que l'escola "està al límit" i que si durant aquest curs arriben nous alumnes, caldrà obrir noves línies -en alguns casos s'hauria de quadruplicar el curs- i, ara mateix, "no hi ha prou espai per fer-ho". Això provocaria la necessitat de nous barracons, però als terrenys actuals del centre d'educació infantil i primària (CEIP) Jacint Verdaguer no se'n pot col·locar cap més, ja que aleshores "deixaríem els nens sense pati" i això no es pot permetre "de cap de les maneres", va explicar Nogué. Davant aquesta problemàtica -que fins i tot la mateixa escola ha fet arribar a l'Ajuntament- ara el consistori està buscant algun terreny per cedir-lo a l'escola perquè s'hi pugui ubicar aquest nou aulari fet per barracons fins que no s'iniciïn les obres de la nova escola. La idea és trobar un espai ja urbanitzat i amb serveis per poder sortir del pas fins que es posi en marxa la construcció del nou CEIP -de moment sense data. L'alcalde i la resta de grups municipals tenen previst presentar, de manera conjunta, aquesta problemàtica a Educació per tal d'agilitzar els tràmits, aconseguir els terrenys el més aviat possible i així evitar futurs maldecaps.Actualment a l'escola Jacint Verdaguer de Sils hi ha més de 500 alumnes i la contínua arribada de gent al poble ha provocat que la saturació del centre s'accelerés. Per això, des del consistori, fa mesos que es demana al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que s'agilitzi la construcció de la nova escola, però la resposta que rep sempre és la mateixa, "seguiu en llista d'espera", va lamentar Nogué.

Font: Diari de Girona (26/10/2008)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ah que a Sils no voleu el CEIP a Vallcanera? perquè el Ple sí ha aprovat aquesta opció.

Recordar que en el transport escolar no va haver cap unió l'AMPA i IDS van anar pel seu compte en no reclamar al que finalment va pagar: l'Ajuntament, per acord del Ple.

Si tothom dóna suport al CEIP de Vallcanera, ja no cal buscar terrenys, ja estan i es soluciona la saturació del de Sils i part del transport escolar.

Posada a desconfiar de socialistes, els primers són els acabats d'apuntar-se de Sils.