diumenge, 10 d’abril del 2016

Entrevista a Manel Serrat, Coordinador de l'ANC a Sils


"En les relacions ANC Sils- Ajuntament hi ha hagut de tot, ara mateix
són cordials, tot és millorable."



Hola Manel, moltes gràcies per acceptar l'entrevista de Des de Sils camí d'Ítaca, comencem:

 1.-Per qui no et conegui, si et sembla, presenta't: Quants anys portes a l'ANC Sils i des de quan la presideixes?

Abans de res, no sóc president de l’ANC de Sils, les Assemblees territorials estan constituïdes per un tresorer, un secretari i un coordinador i un número indeterminat de vocals. A Sils en tenim dos.
Em dic Manel Serrat i Mir, tinc 58 anys visc a Sils des de fa 15 anys, sóc especialista en cuina i amb restauració d’antiguitats, porto a l’ANC des d’ un any i mig abans de la assemblea constituent, al Palau Sant Jordi de Barcelona.
 
A dia d’avui el coordinador sóc jo, fa un any el company i amic Adolf San José, per motius personals va deixa el càrrec, segueix fent feina com a vocal, ell, altres companyes i jo vàrem constituir l’assemblea territorial de Sils per la Independència.

2. Quines activitats feu al poble i a la comarca?

A Sils l’activitat ha estat intermitent, hem fet conferencies/debats quan encara l’ajuntament no havia reconegut a l’AT com una entitat, al Bar/Restaurant la Terra, a l'espai que tenen a sota.
Amb les diverses campanyes de l’ANC sempre hem fet presencia al municipi, som una territorial molt petita i fem tot el que podem, que mai ha sigut el que voldríem.
A la comarca l’AT de Sils sempre ha estat molt activa, vam engegar Xarxes Presencials, posteriorment vam se dinamitzadors de la Coordinadora Comarcal, sent escollits l’Adolf i jo membres del equip de treball de la primera.

3. Participarà l'ANC Sils a la propera assemblea nacional de l'ANC ?

 -Si hi anirem la Noemí Carnicer i jo.

4. Les relacions amb l'Ajuntament són: bones o millorables?

 -Hi ha hagut de tot, ara mateix són cordials, tot és millorable.

5. Per què?

És una historia molt llarga: quan vam sol·licitar la inscripció el registre d’entitats, va ser denegada, els motius... només diré que totes les juntes de Sils per la Independència hem pensat que l’ajuntament , la Casa del poble de tots i totes, Silencs no ho ha sigut mai!

6. A tots els nuclis de Sils Junts pel Sí va guanyar les eleccions: Com podem fer créixer la base social de l'independentisme?

 -Fent més presencia al carrer Mercat setmanal i festes ( les ordenances prohibeixen a qualsevol entitat! fer presencia...)


7. Com animaries a participar a més Silencs i Silenques a l'ANC?

 -Personalment la millor manera seria, que l’actual govern , coral i de concentració i transició Nacional, faci realitat el pla de xoc en tots el àmbits que pugui, i que el poble rebés, encara que fossin petites les millores, i fos conscient de que les coses poden canviar, amb un Nou estat molt més.

8. A Sils de de la Selva parlen del Show de l'hissament de l'Estelada.... i no els hi falta raó, trobo: L'ANC Sils pot desbloquejar la qüestió i el govern no es deixa?

-Aquesta qüestió des d’ un començament s’ha conduit de la pitjor manera, ara mateix la junta de l’AT de Sils, demana que totes les parts començant pels partits sobiranistes arribin a un acord ( amb llum i taquígraf) el lloc adient seria un ple al ajuntament i posteriorment totes, queda clar Totes! les entitats, per descomptat que vulguin, és o ens poséssim d’acord i endavant.


-De totes maneres deixem palès que el temps de l’estelada per nosaltres ha passat, ara toca procés constituent.


9. El meu bloc està sempre obert alls vostre comunicats i iniciatives. Feu-vos autobombo! Sumem independència!

-Lligant amb el Procés Constituent, hem de començar a treballar per fer que la participació de la ciutadania sigui una realitat. Comencem a treballar amb les assemblees constituents municipals. Ara toca municipalisme. A Sils també!!!


10. Deixa'm agrair a la Noemí Carnicer, la seva dedicació a comunicar independència a la xarxa, sense ella no hauria estat possible aquesta entrevista. Gràcies als dos!

-Si em permeteu us dono les gràcies a vosaltres per la feina que feu i també a la Noemí, companya i amiga. Mercès a totes!

http://www.facebook.com/Silsxlaindependencia/


Recordeu que podeu contactar amb l'ANC-Sils al seu Facebook i al correu:  sils@assemblea.cat