dijous, 30 de juliol del 2009

El nou Govern Catalanista i de Progrés de Sils, a punt, si ICV ho veu clar


El tripartit estudia el nou cartipàs, on AMS té la primera Tinença d´Alcaldia i ICV, la segona
CiU i AMS debaten sobre qui es quedarà Urbanisme i Iniciativa i Convergència per aconseguir Cultura i Educació

E.BATLLE
El futur tripartit de l'Ajuntament de Sils, format per ICV, AMS i CiU, es troba immers en un període de negociacions per ultimar aquesta setmana un pacte, el full de ruta per als propers dos anys al govern municipal, que està liderat fins ara pel grup d'IdS, que es troba en minoria.
Pel que ha pogut transcendir del pacte, de moment els grups es troben pendents d'acabar de desencallar dos temes, que no són de caire municipal, segons apunten fonts del tripartit. Un cop s'hagin llimat aquestes diferències, el tripartit anunciarà el pacte i posteriorment presentarà la moció de censura contra l'alcalde, Martí Nogué (IdS).
El que ja està bastant embastat és el cartipàs d'aquest tripartit: en concret, com ja havia avançat Diari de Girona fa pocs dies, l'Alcaldia passarà a mans del convergent Francesc Anoro (CiU) i com a novetats hi ha que la primera Tinença d'Alcaldia quedarà pel portaveu d'AMS, Antoni Tello, i la segona, serà per a Albert Miralles, el líder d'ICV de Sils.
Quant a les àrees que tindrà cada formació, el que està clar, segons apunten fonts del tripartit, és que cadascú aportarà la seva experiència. Per tant, AMS estarà al capdavant de la regidoria de Salut i CiU es quedarà amb Hisenda. I pel que fa a Governació segurament passarà a mans d'AMS ja que és del que s'havia encarregat Antoni Tello, quan havia estat regidor fa uns anys al consistori. Pel que fa a Urbanisme, tot sembla indicar que podria acabar a mans de CiU, perquè el egidor Marc Capdevila havia estat al càrrec d'aquesta àrea durant l'últim mandat de CiU. Tot i això, aquesta darrera atribució, s'està negociant amb AMS; grup que es faria càrrec també d'Obres i Serveis.
ICV per la seva banda, es podria encarregar de Medi Ambient i està en discussions amb CiU pel que fa a estar al capdavant de les àrees de Cultura i Educació, segons fonts del tripartit.
Aquestes dades són de moment provisionals però tot indica que aquesta setmana ja es podria tenir enllestit el cartipàs i el full de ruta.
La moció de censura a l'alcalde de Sils ha agafat per sorpresa el batlle d'aquesta població i segons explicava ahir Antoni Tello, els motius pels quals volen aconseguir el govern "no és per temes d'interessos, sinó pel poble". Des de CiU, Francesc Anoro va afirmar que cal "ser prudent" i que s'espera tenir-ho tot en breu lligat.
Aquest diari en tancar l'edició no havia pogut contactar amb el cap d'ICV, Albert Miralles.

Font: Diari de Girona
.