dissabte, 21 de març del 2009

Denuncia actuació policial contra estudiants

Des de l'Observatori DESC, juntament amb la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Avocats de Barcelona, l' Observatori del Sistema Penal i el Drets Humans de la Universitat de Barcelona, i la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona, considerem que:

- Les actuacions policials del dia d'ahir, 18 de març contra els estudiants que protestaven pel Pla Bolonya s'han fet amb una violència i una duresa extrema, pròpia d'altres èpoques i intolerable en un sistema democràtic.

- S'han causat detencions arbitràries i desenes de persones han estat ferides de forma indiscriminada i en parts del cos, com ara el cap, absolutament prohibides pel nostre ordenament jurídic.

- L'agressió a nombrosos professionals del periodisme ha afectat la seva tasca informativa i per tant suposa una vulneració del dret a la informació reconegut en l'article 20 de la Constitució espanyola.

Per tot això reclamem al Rectorat de la Universitat:

1. Que reprengui el processos de discussió interromput amb els estudiants contraris al Pla Bolonya i es posi fi al discurs criminalitzador en vers la seva protesta.

I al Departament d'Interior:

2. Que obri una investigació i en virtut de llur resultat depuri les responsabilitats que escaiguin.

3. Que apliqui immediatament la normativa que obliga a la identificació dels anti-avalots.

4. Que revisi els protocols d'actuació en matèria de dissolució de manifestacions
.
Font: La Veu de Sils. Sense sectarismes ICV a Sils es torna a mullar
.