diumenge, 1 de març del 2009

ICV de Sils defensarà rebaixar els tributs municipals sense mivar la despesa social


MOCIÓ ICV-EUiA-EPM


Revisió d’impostos municipals

Exposició de motius

L’alça generalitzada de mitjana el 4% en els impostos pel 2009 supera de manera molt important l’1,6% d’inflació comptabilitzada pel 2008 a Catalunya, i també és una xifra que està molt per sobre dels augments salarials que es negociaran en els convenis col•lectius per aquest any.


Són uns increments que han augmentat considerablement la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes de Sils especialment agreujant en una conjunturade crisi econòmica i de creixement de la desocupació.


Aquests increments que erosionen la capacitat adquisitiva i la qualitat de vida dels veïns i veïnes del nostra poble, i especialment, els sectors més empobrits i amb més risc d’exclusió social.Ens fem ressò de les demandes de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) que denuncien davant de l’opinió pública.


Per tot això, el grup Municipal d’ICV-EUiA proposa al Ple l’adopció dels següents acords: ACORDS:


Primer.- Instar a l’equip de Govern la revisió de les ordenances fiscals per adaptar-les a l’IPC real de Catalunya, l’1,6% d’inflació comptabilitzada pel 2008.


Segon.- Establir que del reajustament de les partides d’ingressos i despeses en funció de la variació de l’IPC, es prengui com a criteri dotar de manera important i prioritària els Serveis Socials, per fer front a l’increment de demanda d’aquests serveis.


Tercer.- Enviar aquest acord, a la CONFAC, a les AA.VV. de Sils, a les entitats solidàries i altres entitats del poble. Publicacio a la WEB municipal.


Febrer de 2009



.