divendres, 6 de març del 2009

Sils aprova l´estudi detall del polèmic supermercat amb els vots d´IdS i CiU

Els veïns van protestar durant el ple contra el supermercat, que es va celebrar ahir la nit.


ICV i AMS, a l'oposoció, voten en contra de permetre que el promotor pugui fer tres edificis de botigues al mateix solar "per lògica"


SILS E.BATLLE


La sala de plens de Sils es va tornar a omplir de veïns ahir per debatre un cop més la polèmica que envolta el supermercat Consum, que s'ha construït a l'entrada del municipi venint de Riudarenes, al sector de Can Cabirol. En aquest cas, es portava al ple l'aprovació de l'estudi detall que ha presentat l'empresa promotora al consistori i on aquesta revela que té la intenció de construir tres edificis de botigues al mateix solar del supermercat. En concret, a l'àrea on el consistori va detectar moviments de terres i que va propiciar un decret d'alcaldia, que ha fet aturar les obres del supermercat.


Tot i la crítica de dos dels grups de l'oposició, ICV i AMS, que van votar en contra de la proposta que es duia al ple, l'estudi detall es va aprovar gràcies als vots de l'equip de govern d'IdS i el de CiU, grup a l'oposició. El punt va prosperar entre crits i retrets d'alguns dels veïns que s'oposen el projecte i que ahir van emplenar la sala on se celebrava la sessió.


El grup d'ICV va assegurar que hi votaven en contra "per lògica", ja que en l'anterior ple van presentar dues mocions per tal que es revisessin si les obres del supermercat que s'havien fet eren il·legals, tal com reclamaven. El portaveu d'ICV, Albert Miralles va insistir que aquest edifici i l'Ajuntament "no ha complert les normes" i que, per tant, tot hauria de quedar aturat, les obres i l'estudi detall.


En canvi, el grup de CiU, també a l'oposició, es va posicionar a favor d'aquest nou tràmit en referència al supermercat Consum de Can Cabrio i va afirmar que l'empresa promotora té tota legalitat a favor seu i que, per tant, "si vol fer el nou edifici, ho pot fer", assegurava el seu portaveu, Josep Ribas (CiU). Tot i això, el regidor al mateix temps es lamentava que segurament, "les coses no s'han portat com s'hauria d'haver fet" i es mostrava comprensiu amb els veïns, presents a la sala, que es van queixar de l'aparat d'aquest edifici i ara, asseguren que "es veu que l'equip de govern ho té tot molt clar i que ho tirarà endavant tot", afirmava ahir un veí de la zona de Can Cabirol. A més, aquest va assegurar que faran el possible perquè es revisi la legalitat del supermercat, "anant a Urbanisme o a les institucions que calguin".


L'aprovació de l'estudi detall representa que els promotors del supermercat puguin reeprendre les obres del Consum. Però per poder construir el nou edifici, els responsables hauran de presentar un projecte i aquest, ser aprovat pel govern local.


L'alcalde de Sils, Martí Nogué (Ids) per la seva banda, va assegurar que l'estudi detall és un document que ha revelat aquests nous edificis, però recorda que la promotora que desenvolupa la zona comercial "hi té tot el dret". A més, va defensar que quan obri el supermercat Consum, "es generarà feina al municipi" i que "serà un bé per a tothom".



Font: Diari de Girona (06/03/2009)

.

1 comentari:

Anònim ha dit...

se presentan a las elcciones municipales sin tener ni idea para representar a los ciudadanos de este pueblo.

Para que les ha valido tanto tiempo en la oposicion para ser tan ineficaces en el govierno muicipal.