diumenge, 7 de setembre del 2008

TV3: final de cicle en declivi

Televisió de Catalunya arriba al 25è aniversari amb un descens sostingut de l'audiència. Les xifres han sigut especialment dolentes aquest estiu i l'agost es va tancar amb una quota de pantalla de l'11,9%, però el declivi ja era constant des de feia un any i mig. Anna Balletbò, consellera de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, creu que el pitjor ha passat i que el nou equip directiu farà remuntar l'audiència. Per Vicenç Villatoro, exdirector general de la corporació, el problema és que TV3 ha fet un "canvi d'ADN"

Fa més d'un any i mig que TV3 és la tercera televisió de Catalunya. Havia sigut la primera i ara queda lluny l'última vegada que va ser la segona, la tardor de l'any passat, amb quotes de pantalla del 16,2%, al setembre, i el 17,2%, al novembre. I va tancar el 2007 en tercera posició, amb un share anual del 16,6%, per darrere de Tele 5 (19,2%) i d'Antena 3 (17%). També aquest 2008, Tele 5 manté un sòlid lideratge entre els espectadors catalans i TV3 continua en tercera posició.

La dada més sagnant és la de l'agost: un 11,9% de quota, després del 13,7% de juny i el 13,5% de juliol. L'enfosament de l'estiu s'atribueix a l'Eurocopa i als Jocs Olímpics, que han catapultat puntualment Cuatro (un 11,6% al juny, després d'un 7,6% al maig), i TVE1 (un 15,9% a l'agost, després d'un 13,6% al juliol).

Font: Avui.cat

Més informació: Mas acusa el PSC de depurar periodistes a TV3 i la ràdio , Salvador Sostres: "El PSC es riu de l'AVUI"
.