divendres, 11 de desembre del 2009

Artur Mas anima a votar sense por




El líder de CiU subratlla la importància que la gent pugui expressar la seva opinió lliurement

El president de CiU, Artur Mas, ha fet una crida a la participació "sense por" en les consultes sobiranistes d'aquest diumenge. Per Mas, "és bonic que la gent participi en una consulta així, que pugui opinar i que pugui votar", amb independència del sentit del seu vot.

El líder convergent ha marcat distància respecte al president de la Generalitat i dirigent del PSC, José Montilla, i a les "reticències" que ha manifestat. "No tenim cap mena de recança, por o neguit a què la gent pugui anar a votar", ha afirmat Mas, el qual afegia que "em sembla bé que les consultes es facin, que la gent participi". En canvi, ha evitar pronunciar-se sobre el sentit del vot perquè "no fa falta un posicionament de vot per part de CiU", sinó que "el que fa falta és que fomentem la participació, que la gent s'expressi lliurement".

Tot i manifestar la seva defensa al dret d'autodeterminació, Mas ha precisat que a parer seu un referèndum sobre la matèria a nivell de Catalunya "només convé plantejar-lo quan hi hagi unes majories socials a Catalunya que empenyin en aquesta direcció, i una posició molt majoritària a favor".

Avui.cat
.