dimecres, 9 de desembre del 2009

Pep Guardiola: 'Si hi hagués hagut selecció catalana oficial jo hi hauria jugat i no pas amb Espanya'


Josep Guardiola, entrenador de Futbol Club Barcelona, va afirmar en una entrevista concedida al diari Marca, que si hagués tingut la oportunitat d'escollir entre jugar oficialment amb una selecció de futbol catalana o una espanyola, no hagués tingut cap dubte


En una entrevista pel diari esportiu espanyol Marca, Guardiola va afirmar que si hi hagués hagut selecció catalana durant la seva època de jugador ell hi hauria jugat sense pensar-s'ho dos vegades. “Si hi hagués hagut selecció catalana oficial jo hi hauria jugat i no amb Espanya”.

L'entrevistador li va preguntar el perquè d'aquesta afirmació. I Guardiola va ser taxatiu i clar: “Per què? Perquè jo vaig néixer a Catalunya!”. Així doncs, queda clar que Guardiola dóna suport a les seleccions catalanes, en un moment que volen revifar amb Johan Cruyff al capdavant.

“Catalonia is a big nation” (Catalunya és una gran nació)

Josep Guardiola va deixar anar aquesta perla per la premsa internacional, conscient que les seves paraules poden tenir ressò mediàtic i més en tant que ho va dit en anglès. Guardiola expressa així el seu compromís amb el país en un moment en què l'entrenador és el tècnic més cotitzat del món.

Quan Guardiola va ser jugador de futbol sempre va mantenir el seu compromís amb les seleccions catalanes. Tot i que va ser internacional per Espanya en diverses competicions, Guardiola mai va amagar que si hagués pogut jugar hagués preferit defensar les quatre barres en tornejos oficials.



.