dimarts, 8 de desembre del 2009

Laporta tancarà l'acte de campanya d'Osona Decideix


El president del Barça fa una crida a participar en les consultes per superar "les greus mancances democràtiques"

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, serà el protagonista de l'acte central de tancament de campanya d'Osona Decideix, que tindrà lloc el pròxim 11 de desembre a la tarda a Vic. Així ho ha confirmat aquest dijous la plataforma que coordina l'organització de les consultes sobre la independència de Catalunya en una quarantena de municipis de la comarca.

A més, Laporta s'ha adherit al conjunt de personalitats de la societat catalana que donen suport a la consulta popular de Sant Cugat del Vallès i ha fet una crida als ciutadans per participar-hi "fent ús de la seva llibertat" per tal de superar "les greus mancances democràtiques".

En el seu escrit de suport a la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, Laporta considera que "el poble català té tot el dret de preguntar-se i de respondre amb plena llibertat" i que la consulta popular "és una de les millors maneres que tenim per anar avançant i aprofundir en llibertat i democràcia".

Laporta ja havia elogiat la primera consulta independentista feta a Arenys de Munt el 13 de setembre, en què es va comprometre a favor de la constitució d'un Estat català.

La plataforma santcugatenca ja compta amb el suport d'una vintena de personalitats del panorama cultural, històric i social català, com ara Montserrat Carulla, Joel Joan, Matthew Tree, Oriol Junqueras, Núria Feliu, Toni Xuclà i Emma Vilarasau. Segons ha comunicat la plataforma, ja porta recaptats més de 6.000 euros procedents d'aportacions personals i entitats, i compta amb 867 adherits i 225 voluntaris.

.

Font: Avui.cat

.