dilluns, 12 de maig del 2008

Salut recorre a una enquesta per saber els intoxicats a Sils

Marc Rovira, Sils/Girona.
El dinar d'Homentage a la Vellesa de Sils només va deixar 56 intoxicats. Això és el que assegura el Departament de Salut de la Generalitat en base a una enquesta que va fer durant les immediates hores posteriors a l'àpat de diumenge i que buscava copsar la gravetat de la intoxicació soferta pels jubilats silencs. Els Serveis Territorials de Salut a Girona han qualificat la intoxicació com a lleu i diuen tenir la certesa que només van resultar afectats una quarta part dels assistents a l'àpat.
El Departament encara no coneix les causes que van provocar el brot de gastroenteritis a Sils, que es podria saber en els propers dies en base a les anàlisis encarregades. Salut posa de manifest que només 56 persones van resultar afectades per la intoxicació. Malgrat que dues persones van necessitar ingrés hospitalari com a conseqüència de la virulència dels símptomes que van patir hores després del dinar, el Departament qualifica el succés de lleu.
Salut ha calculat el nombre d'afectats després d'haver contactat telefònicament amb uns quants comensals. A partir de les preguntes fetes als enquestats el Departament ha destriat qui va emmalaltir de manera real com a conseqüència de la intoxicació. Hi havia entre 270 i 280 persones al dinar i Salut diu haver interrogat més de la meitat dels assistents. Deixa clar però que en cap moment ha parlat amb totes les persones que van ser al dinar de la vellesa. Tot i així, seguint el procediment habitual en aquests casos, ha fet un càlcul que revela que no va haver-hi més de 56 afectats pel brot de gastroenteritis. El Departament admet que el càlcul és aproximat i que pot ser que el nombre d'afectats sigui major.