diumenge, 10 de febrer del 2008

Nova errada d'interpretació de l'ús residencial i unifamiliar propiciada pels "serveis" "tècnics" silencs.




A Sils, novament ens trobem davant d'una discussió legal propiaciada pels "serveis" "tècnics" ara, sobre el caràcter residencial d'una activitat anomenda Centre Residencial d'Activitat Eductiva, i si el POUM la permet o no.

Fonts consultades pel Bloc, consideren que l'activitat del CRAE té caràcter residencial, que és un terme que no semblen tenir clar els polítics i polítiques silenques (un ús residencial és tot aquell on poden residir legalment persones: poble, urbanitzacions, masos, etc i a més no té perquè excloure altres activitats com ara les innòcues, o altres previstes de caràcter agràri, comerç, etc.. si així ho comtempla la normativa ...) A més destaquem que és del tot absurd el manteniment de dues normatives discrepants, el POUM provisional i les Normes Subsidiàries de Sils, heretades de l'anterior govern.
Les mateixes fonts amplien la informació dient que la diferència entre una edificació unifamiliar i una altra de caire plurifamilar, radica en la possiblilitat de les segones de ser supceptibles de divisions independents en règim de propietat horitzontal o vertical (lloguer) mentre que l'unifamiliar, no permet aquesta divisió, independenment de nombre de persones o famílies que estiguin empadronades o residint.

Des d'IdS-PM-PSC volen solucionar aquesta discussió legal proposant a la fundació impulsora la instal.lació del CRAE al centre del poble. Des d'ICV-EUiA, s'ofereixen per arribar a una entesa en aquest assumpte.

Més informació no gaire gloriosa per la imatge de Sils a Diari de Girona (10/02/2008) d'on rescato aquest fragment:

"Tot i això, Nogué va ressaltar que l'antic govern de CiU ja els havia negat l'obertura pel mateix fet urbanístic, però segons va afirmar Nogué, els responsables del CRAE mantenen que se'ls va "dir de paraula que podrien obrir-lo allà". Fins i tot, l'any passat, el director de Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, Josep Viñas, va anunciar que a finals del 2008 s'inauguraria el CRAE de Sils."